onsdag 6 mars 2013

Algot har fått en Björnkompis

Trodde du att Algot var ensam kvar i Borås när alla hans mindre kompisar i United Buddy Bears-utställningen åkte hem till Berlin? Ja så var fallet ett tag och även om Algot redan sedan tidigare hade tre vänner i Rydboholm tycktes avståndet lite långt.

Nu har Algot fått en vän och ryktet säger att man med lite tur kan se Björn stå och snegla ut mot Sandwalls plats och troligt är också att han kommer bli belyst kvällstid. Björn precis som Algot har fått hjälp med sin klädsel av street-art-konstnären Shai Dahan, men det finns fler kopplingar. Från sin plats har Björn fin utsikt mot Tony Craggs Declination och den gula nyansen är densamma.

Men vems är björnen? Tja, säg det - i huset finns hur som helst Björnkollektivet med parollen 11 människor, fyra företag, en (B)jörn och tre discipliner - någon mer än vi som anar vissa samband?

En fågel viskade också något om en synnerligen lyckad träff mellan en herre (med en önskan om spännande konst med lokal anknytning och ett gott syfte) och en björnmålande street-art-konstnär i Pallashuset någon gång i november 2012.

Nog sagt, håll utkik så kanske du får syn på Björn.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar