onsdag 27 mars 2013

Navet Science Center blir som nytt med utökad yta

Här växer delar av de nya utställningarna fram.
Navet Science Center i Borås har under sin resa fram till idag upplevt flera större förändringar. Från en liten undanskymd lokal i utkanten av Knallelandsområdet till nuvarande placering mitt i den kommande smältdegeln Textile Fashion Center som nu växer fram i det gamla industriområdet Simonsland. Nu är det dags för förändring igen.

I januari invigdes "kuben" - en ny flexibel samlingslokal om ca 500 kvm som till större delen bygger på befintliga fastigheters fasader, något som ligger helt i Navets linje med ett återhållsamt nyttjande av resurser. Här finns unika möjligheter att hålla visningar, föreläsningar, workshops och mycket mycket mer.

Under vårt besök i samband med tidigare sportlov fick vi
uppleva en spännande kemishow.
Just nu går ombyggnationerna av plan ett in i slutskedet och i maj är det dags för nyinvigning av Navet. Snart kan Navet stoltsera med en helt ny vattenanläggning, nya labblokaler och en ny utställning om hållbar framtid. Förutom att utställningsytan då närmar sig 4.000 kvm har man också fått förbättrade kringutrymmen och dessutom ett helt nytt snickeri där Navets utställningar m m produceras.

För allmänheten öppnar nya Navet i samband med Kristi Himmelsfärdshelgen med en hel invigningshelg den 9-12 maj då med ombyggd entré och butik samt flera nya experimentstationer.

Navet på väg - flera vandringsutställningar
lånas ut från Navet.
Den spännande ombyggnationen kan du följa direkt här och håll dig självklart uppdaterad på Navets facebooksida och på navet.com.

Upplev Navet på påsklovet
Passa också på att uppleva Navet nu under påsklovet, då man har öppet dagligen från 31 mars - 7 april mellan kl 11.00-16.00. 31 mars - 3 april är temat "påskmatte" och 4-7 april "bygg din egen drake".

Övriga tips på aktiviteter under påsklovet hittar du självklart på boras.com.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Löpande och uppdaterad information om vad som händer i Borås på boras.com och på facebook. De flesta foton vi publicerar är licensierade under Creative Commons-licens (CC-BY-SA) vilket innebär att du kan använda bilderna förhållandevis fritt så länge du hänvisar till källan. Du hittar våra bilder på Flickr där du också kan läsa mer om reglerna för användning av bilderna.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar