tisdag 16 april 2013

15 timmar invigning av Brygghuset

Den 26-27 April bjuder Brygghuset och Borås Stads Ungdomsråd på 15 timmar invigning av Brygghuset. Det kommer bli ett underhållande, inspirerande och brett två dagars arrangemang.

Det som kommer invigas är stans nya visningsarena för unga som vill skapa arrangemang och driva egna projekt. Invigningen kommer bli ett ypperligt tillfälle att ta en ordentlig titt på 850 m2 av samverkan, kre-aktivitet och livskvalitet. Brygghusets verksamhetsidé är att huset ska fyllas med innehåll av-unga-för-unga. Därför kommer Borås stads Ungdomsråd, som drivit projektet med Brygghuset sedan 2004 vara värd för fredagens arrangemang.

Att hålla i trådarna inför fredagens invigningsprogram tycker vi i ungdomsrådet har varit både roligt, lärorikt och spännande. För att inviga Brygghuset på bästa sätt ville vi ha ett brett utbud, inspirera, berätta om arbetet med huset och samtidigt underhålla. Det har krävts både mod och planering för att arrangera, att få gå från en vision om invigningen till verklighet har varit en utmaning. Det är därför en skön känsla när puzzelbitarna börjar falla på plats. För finns det något bättre än att gå från drömmar till verklighet? Vi tror att det är svårslaget och är därför extra stolta över att presentera fredagens invigningsprogram: http://www.facebook.com/events/583128485039062/?fref=ts. En av fredagens höjdpunkter blir invigningskonserten kl 19.00 där b.la Anosh Sheytan, Matiss Silins och Justine Hermansson kommer att medverka. I övrigt kommer vi att få besök av spelare ifrån Elfsborg och ungdomsrådets tidigare ordföranden.

Det betyder mycket för oss när unga tar egna initiativ till att använda Brygghuset. Exakt vad huset kan användas till bestämmer inte personalen på Brygghuset, det gör du. Vi brukar också vara tydliga med att man inte arrangerar något åt någon. Unga får för sig att dra igång massa spännande saker, och nu finns äntligen bra lokaler. Har DU en bra idé om ett arrangemang eller ett projekt, säger personalen sällan nej. Genom invigningen hoppas vi att kunna visa även framtida arrangörer hur huset kan användas.

Under lördagen kommer det att vara öppet hus. Brygghusets uppgift blir att projektleda arrangemanget, men innehållet bygger mycket på samverkan. Vi är väldigt glada över att kunna fylla huset med inslag av unga arrangörer, som samarbetar även med vuxna. Här kan det uppstå en massa spännande, lärorika och oväntade möten!

Några av lördagens inslag är att Borås Bloggarna kommer arrangera en mindre loppis. Ung Företagsamhet är också på plats och den nystartade kulturföreningen ”Unga själar” kommer att arrangera 3 st rock/metal konserter på caféscenen.

Backstage, som är ett relativt nytt och återkommande arrangemang på Brygghuset, har ett eget koncept som handlar om att arrangera scenframträdanden, för både nya och lite mer erfarna förmågor. Under invigningen kommer också de att arrangera ett framträdande med lokala hip hop artister och två st DJs. Vi är också glada över att berätta att Studio 14 äntligen är klart. Ett biorum med 31 biostolar. Men det behöver inte bara vara en bio. Under invigningen kommer Studio 14 att fyllas med både FiFa tävlingar, en föreläsning av en ung filmare, samt två teaterföreställningar.

Vi är säkra på att invigningen kommer bli ett intressant två dagars arrangemang, oavsett om man är arrangör, vill sitta i publiken eller bara ha ett ställa att hänga på. Vi vill därför hälsa alla välkomna till att ta en ordentlig titt på 850 m2 av samverkan, kre-aktivitet och livskvalitet.

Låt dig inspireras:)
Anders Holmberg, Brygghuset 
Klas Bolin, Brygghuset
Maja Karlsson, Borås Stads Ungdomsråd

För att läsa mer om invigningen den 26-27 April, kika in på: http://www.facebook.com/events/583128485039062/?fref=ts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar