lördag 20 april 2013

En vecka kvar till Sveriges största vandringsevent

Om en vecka går starten för Linnémarschen på Borås Arena. Sveriges största vandringsevent går av stapeln för 37:e gången i ordningen och har numera en stark internationell prägel. Redan för två veckor sedan kunde man räkna in inte mindre än 15 olika nationer som deltar i marschen, bland de mest långväga märks Australien, Japan och Oman.

Vandringens internationella prägel märks genom delaktigheten i IML (en internationell vandringsorgansiation) med anslutna vandringsevent över hela världen, de största med kring 40.000 deltagare.

Anta utmaningen - bli en international walker
Kravet för att bli en s k International Walker inom IML är att man går två dagar, minst 21 km vardera dagen (vill du toppa prestationen kör du 42 km lördag och 21 km söndag). Antar du och klarar utmaningen kan du få din första stämpel i ett internationellt vandringspass och sedan fortsätta samla stämplar på andra internationalla vandringsevent inom IML.

I våra nordiska grannländer finns t ex vandringar i Norge, Finland och Danmark, dessutom har du redan helgen efter Linnémarschen chansen att vandra i Blankenberge i Belgien och fylla på ditt pass ytterligare.

Adventure Walk - familjeäventyret
Tycker du att banorna är långa och istället vill uppleva ett riktigt familjeäventyr med hela familjen, rekommenderar vi Adventure Walk. Barnen får uppleva en spännande dag i skogen på en bansträckning av totalt 6 km med en mängd olika äventyrsstationer längs med vägen. Årets nyhet bland stationerna är checkpoint 7 – Byggstationen. Här hjälps barnen åt att bygga sin egen träskulptur.

Anmälan
Tiden för föranmälan har gått ut. Dock går det alldeles utmärkt att anmäla sig direkt på plats på Borås Arena både under lördagen och söndagen. Så missa inte chansen att delta i folkfesten kring Sveriges största vandringsevent och dubbla upplevelsen och gå båda dagarna.

Redan nu på tisdag (23 april) kan du uppleva en del av Adventure Walk - då tänds nämligen kolmilan som är en av stationerna på äventyrsbanan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar