torsdag 25 april 2013

Första skivmässan i Borås på tio år

Var det längesedan du såg en fysisk platta i Borås. Du är förmodligen inte ensam, men nu händer det grejer. Vi kallade in musikoraklet Anders Ahlbäck (som kan mer om musik än de flesta) för att berätta lite vad som är på gång.

Det är över tio år sedan det arrangerades en skivmässa i Borås. Sedan dess har mycket hänt. Skivbutiker har försvunnit eller blivit små delar av varuhus, bensinstationer mm. Musiken lever i hög grad men de riktiga musikälskarna saknar tillfällen och platser att både köpa skivor och träffa likasinnade. Dessutom har intresset för både gamla och nya Vinylskivor växt sig stark den sista tiden.
 
Lördagen den 4 maj kl 11-16 kommer ett 30-tal stora handlare att finnas på Brygghuset och erbjuda allt från helt nya vinyl skivor till gamla rariteter och fynd. En del CD givetvis också. Över 75 meter skivdisk med Pop, Rock, Jazz, Schlager, Hårdrock, Progg etc etc.
Text: Anders Ahlbäck
 I samband med skivmässan blir det också några inslag i caféet med fokus på vinylskivans historia genom några korta föredrag och kåserier.
Kika in på facebookeventet (och bjud gärna in dina vänner) eller kontakta mig på ahlback.anders@telia.com för mer information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar