onsdag 24 april 2013

Stor och Etzia kommer till Kulturnatten i Borås!

Många har väntat i åratal på Stors album ”Shere Khan XIII”, men nu är väntan över! Och inte bara det. Han är dessutom en av huvudakterna på Kulturnatten den 24 maj i Borås. Kulturnatten har funnits länge och varit en viktig mötesplats för Borås kulturliv. I år blir det mycket nytt, bland annat så har programmet fått nytt syre i form av en renodlad electro/hiphopscen i Konstmuseet. Vi är stolta att presentera scenens artister: Stor, Etzia, Influense & Boondock life, The Naima Train och Agnesa Drenovci. Kvällens värdar är inga mindre än Borås nya radiostation Radio Konkret.


Stor är 26-åringen från Stockholms söderförort, hyllad med en P3 Guld-statyett 2009, som med Redline Records i ryggen och Salla i producentstolen, blivit den främste fanbäraren för den nya vågen av svensk hiphop. Efter hitsinglarna ”Rom & Kush” och ”Stolthet” kommer nu albumet ”Shere Khan XIII”. Och ingen kan sammanfatta Stor så bra som självaste Salla:
"I honom finns allt det man önskar. Han kan gå ifrån att vara seriös och poetisk, till att rappa vilken skit som helst, och det är alltid underhållande, Stor är som hela Wu-Tang Clan i en person".

Se mer av Stor här eller kolla videon:


Dancehallartisten Etzia är född i New York och uppvuxen i Göteborg, och har länge uppträtt som körsångerska åt Syster Sol. Med producenten Partiollo vid rattarna slog Etzia igenom som soloartist på den europeiska reggae-/dancehallscenen 2010 och har sedan dess släppt flera singlar och EP:s, bland annat ”Same thing a gwaan” och ”Gangstress”. I samband med hennes vårturné 2013 släpper hon två nya EP:s. Missa inte Etzias vackra röst och kaxiga attityd på Kulturnatten i Borås! Etzia lyssnar du in dig på här och här.

Vi ses på Kulturnatten den 24 maj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar