onsdag 8 maj 2013

Vi testar Upzone - och parkens adrenalinpumpande nyheter

Förra fredagen avslutade vi med ett besök på Upzone. Taggade till tårna, men i ärlighetens namn även aningens nervösa. Parkens två nyheter Big Swing och Big Catch stod på testpatrullens agenda, båda två med en höjd om 11 meter.

För dig som inte känner till Upzone ger vi först en kort bakgrund:
"Upzone erbjuder äventyr på hög nivå, ändå upp till 11 meter ovanför marken. Åk den 50 meter långa linbanan eller kasta er in i spindelnätet. Hjälp varandra att övervinna alla utmaningar och ha riktigt roligt tillsammans. Du börjar att klättra upp i stegen som tar dig till första plattformen i en utav våra fyra hinderbanor, nu börjar utmaningen, det är en lång svajig sicksackbro du måste ta dig över för att komma till nästa plattform, klarar du det, klarar du allt!"
På Upzone erbjuder man olika utmanande äventyrsbanor på varierande höjd från Intro zone där man går igenom grundläggande klättertekniker, säkerhet m m och sedan i stigande grad upp rill Risk zone med nio hinder på en höjd mellan 5-11 meter upp i träden.

Under sommarhalvåret erbjuder Upzone drop-in-tider, därutöver är det möjligt att boka plats eller t o m boka hela anläggningen tillsammans med instruktör för företagsevenemang, kompisgäng, teambuilding eller liknande. Parken har många duktiga och erfarna instruktörer som tar hand om ert event och erbjuder färdiga paketlösningar alternativt skräddarsyr efter önskemål.

I Big Swing är uppdraget att först klättra upp till en plattform, ta sig via den 50 meter långa linbanan fram till plattform nummer två (11 meter över marken) och därifrån svinga sig ut i en gigantisk gunga spänd mellan träden i parken. Från behörigt fotoavstånd ser det minst sagt hisnande ut och tjoanden och skrik blandas med glädjetjut när våra medarbetare Emmy och Frida modigt svingar sig ut i gungan under parkchefen Tamaras överinseende.

I Big Catch är kanske den största bedriften vägen upp. Här handlar det om att klättra upp för en avskalad 11 meter hög trädstam försedd med klättergrepp och om man kan och vågar ställa sig på toppen av stammen innan man handlöst svingar sig ut i luften för att fångas upp av säkerhetslinor och sakta firas ner till marken igen.

Från marken kan konstateras att jag har modiga kollegor och leendena efter avklarat uppdrag går inte att ta miste på. De är glada och stolta, och har i sanning all anledning att vara det.

Text: Anders Kihl
Foto: Jörgen Jarnberger
Upzone är en upplevelse utöver det vanliga, där du på ett säkert sätt får chans att testa dina gränser. Har du inte varit här så ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna och prova - vi lovar att ni kommer få både många härliga skratt och hisnande upplevelser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar