fredag 14 juni 2013

Fira midsommar i Borås

Den blomstertid nu kommer... och alldeles strax är det dags att samla blommor och resa midsommarstången och njuta av den svenska sommarens absoluta höjdpunkt när det kommer till naturens prakt.

Runt om i Borås firas det midsommar på en stor mängd platser, du hittar alla firanden vi känner till i den här listningen (som fylls på löpande, har vi missat något - tipsa oss gärna på evenemang@boras.com).

Redan dagen innan midsommarafton finns det faktiskt lite firanden, bl a i Byttorps kyrka och på Norrby.

Siktar du på att hålla till centralt i Borås under midsommar kan vi rekommendera två större traditionsenliga firanden i Ramnparken/Borås Museum med start kl 13.30 och på Almenäs kl 14.00.

Samtliga firanden vi känner till hittar du alltså i den här listningen. Där hittar du även de lite mindre firandena ute vid badplatser, hembygdsgårdar m m.

Är du typen som inte gillar högtider och inte tänker fira midsommar kanske lite shopping på Quality Outlet Åhaga kan locka. Man har öppet dagligen hela sommaren och midsommar är inget undantag, bara lite förändrade öppettider: midsommarafton 10.00-15.00 och midsommardagen 11.00-18.00.

Dessutom har Borås Djurpark öppet hela långa midsommarhelgen. Midsommarafton kl 10.00-16.00, därefter har man öppet dagligen 10.00-18.00 ända fram till 18 augusti.

Ha en riktigt skön midsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar