onsdag 12 juni 2013

Pirater tar över Stora Torget på premiären av Sommartorsdagarna


Efter månader med planering, skrivande och tänkande börjar det bli dags för Dramafabriken att entra scenen på Storatorget i Borås. Äntligen, som vi har väntat. Nu kan våra idéer bli till verklighet.

Det var i januari månad som det beslutades om att det var vi som skulle stå för delar utav barnunderhållningen ihop med AB Bostäder. Vi gick vi runt på Storatorget och fick inspiration till vad vi skulle skriva ihop. Det är ju inte varje dag man spelar teater på torget tänkte vi så vi ville verkligen utnyttja spelplatsen så mycket som det går. För att skriva en historia och lyfta den ville vi använda oss utav dom där goa och glada känslorna man har på en Sommartorsdag. Så vi försökte väcka dom där känslorna men med snö på gatorna och tjocka kläder kändes det som en svår uppgift att hitta den där sommarkänslan som det brukar vara innan artisten kliver upp framför rådhuset vid nio-tiden. Men vi lyckades för här står vi, endast några veckor kvar tills vi faktiskt öppnar hela kalset. Hela sommartorsdagarna öppnas med barnteater.

Det är inte vilken teater som helst utan det är pirater som kommer att lätta ankar och segla iväg med hela torget. Det blir en skattjakt över dom sjuhäraderna, med sång och musik. Med en egenkär kapten, två vimsiga matroser och en inföding blir det äventyr som heter duga. Alla är hjärtligt välkomna att klä ut sig till pirater och hjälpa till och leta efter skatten.

Hoppas vi syns på torget den 27 juni.

Dennis Claesson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar