onsdag 14 augusti 2013

SM-generalen är laddad för Friidrotts-SM 2013 i Borås

Friidrotts-SM 2013 i Borås närmar sig med stormsteg. På plats på Ryavallen tog vi pulsen på SM-general Kristine Josephsson för att stämma av läget inför tävlingarna.

Med cirka två veckor kvar till Friidrotts-SM i Borås hur är känslan?
- Känslan är väldigt bra! Mycket att göra, vilket det ska vara så här i slutspurten av ett arrangemang som detta.

Vad kan du locka besökarna med så här två veckor innan Ryavallen öppnar upp portarna?
- Oj det är mycket att locka med. Gillar man friidrott så kommer vi med största säkerhet få till en tävling i världsklass i flera grenar. Även arrangemanget inne på arenan kommer att hålla hög klass med allt från kända speakers till musik som kommer att lyfta stämningen. Om det inte räcker med detta så har vi ett barnaktivitetsområde som innehåller en friidrotts 3-kamp och andra roliga aktiviteter som hoppborg, studsmatta, trampbilar, ansiktsmålning m.m. Det kommer även att finnas ett företagstorg där man kan se vad våra sponsorer har att erbjuda.

Stämmer det att det ska stötas kula mitt på stora torget i Borås?
Stämmer bra! Torsdagen den 29 augusti kommer vi att dra igång med själva kulfinalen mitt på stora torget. Vi kommer att bygga upp läktare och även bjuda på en sportmodevisning under kvällen och för barnen finns möjlighet att prova på att stöta kula. 

Vad kan vi förvänta oss att se för några stjärnor under SM-helgen i Borås?
Förhoppningsvis alla vi har som är skadefria. Sista anmälningsdagen för SM är den 22 augusti och innan det kan jag inte lova någonting, men ser man till tidigare år och känslan efter att ha pratat med flera aktiva är att de kommer. Det är lite av en oskriven regel att man ställer upp på SM, dels för att representera sin klubb, men också för att kvala in till årets Finnkamp som går helgen efter SM. 

Så det är inte omöjligt att vi får se Abeba Aregawi, Michel Torneus, Emma Green Tregaro, Irine Ekelund, Nil de Oliviera m fl?
- Absolut inte, jag skulle bli väldigt förvånad om de inte finns på plats här i Borås.

När det gäller lokala förmågor vad har vi att förvänta oss där?
- Höjdhopparen Andreas Carlsson från IK Ymer som har representerat det svenska landslaget tidigare under säsongen är ett osäkert kort efter helgens skada under JSM i Västerås. Kristian Olofsson är en annan höjdhoppare från Ymer som hade en väldigt bra inomhussäsong och kan säkert skrälla här på hemmaplan. Nil de Oliviera tävlandes för stockholmsklubben Spårvägen men tidigare bosatt i Borås har vi givetvis ett extra litet öga på. Han är sverigebäst i år med sina 10.26 på 100m och 20.53 på 200m. Vi har även tidigare Ymerlöparna Niclas Åkerström och Oliver Åstrand på långa häcken som säkert kommer att prestera bra på sin tidigare hemmaplan. 

Låter som ett relativt stort arrangemang hur många är det totalt som jobbar med Friidrotts-SM i Borås?
- Totalt före, under och efter kommer vi komma upp i cirka 600 personer. I stort sett alla helt ideellt. Vi har haft 10 stycken olika grupper som har arbetat med olika områden kring detta arrangemang. Sedan krävs det väldigt många funktionärer under själva tävlingshelgen, men allt känns under kontroll nu.

SM-general Kristine Josephsson

Vad önskar du dig mest av allt just nu och finns det några orosmoln?
- Bra väder mellan den 29aug-1sep och att boråsarna verkligen tar detta tillfället att se några av de bästa friidrottarna i världen. Jag har varit betydligt mer orolig tidigare, nu är det mest en spänd förväntan inför allt det roliga vi har framför oss.


Vi önskar Kristine, Ymer och alla funktionärer och deltagare stort lycka till inför Friidrotts-SM i Borås, så syns vi alla på stora torget den 29 augusti och på Ryavallen 30 aug – 1 sep. Läs gärna mer på friidrottssm2013.se och följ allt spännande som händer på facebooksidan.

Vill du slå ett slag för att göra Friidrotts-SM i Borås till de bästa SM-tävlingarna genom tiderna? Hjälp till att sprida facebookeventet genom att bjuda in alla du känner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar