måndag 5 augusti 2013

Swedish Open i Speedminton avgörs i Borås 10 augusti

På lördag den 10 augusti spelas Speedminton Swedish Open 2013 i Borås Tennis- och Boulecenter. Tävlingen ingår i ”ISBO International Masters Series” och lockar spelare från flera länder. Swedish Open har spelats flera år i Göteborg men nu är det första gången arrangemanget går till Borås och som värd för tävlingen står den nystartade lokala klubben 7H Speeders.

Vi är mycket glada och stolta över att kunna arrangera en internationell tävling av den här kalibern, säger Ulrika Palm som är ordförande i 7H Speeders. Vi hoppas på många spännande matcher och hoppas tävlingen kan skapa ett ökat intresse för sporten i Sjuhärad fortsätter Ulrika.

Speed Badminton är en variant på badminton som spelas utan nät. Det är världens snabbast växande racketsport. Speed badminton-banan består av två kvadrater med sidan 5,5 meter placerade med 12,8 meters mellanrum. En match spelas i bäst av tre set där varje set går till 16 poäng. Poäng ges när motståndaren gör ett servefel, när bollen går ner i eller på linjen till motståndarens ruta, om motståndaren nuddar bollen två gånger under samma slag eller om motståndaren har kroppskontakt med bollen. Speed badminton spelas med ett racket liknande det som används i squash. Bollen liknar den som används i badminton men tyngre och med kortare fjädrar.

Till tävlingen i Borås finns tre av världens bästa spelare anmälda i herrklassen. Det är Melker Ekberg från Kinna som är färsk silvermedaljör från världsmästerskapet i Berlin som avgjordes i början av sommaren. Melker får gälla som favorit till slutsegern. Utmanare till titeln är Mattias Aronsson och Per Hjalmarson båda från Göteborg. De är regerande världsmästare i dubbel tillsammans och i singel är de båda väldigt meriterade med flertalet mästerskapsmedaljer och titlar i bagaget. Damklassen bjuder på sverigeettan och världsfyran Rebecca Nielsen som är storfavorit till titeln.

Varmt välkomna att heja fram våra lokala spelare på lördag i Borås Tennis- och Boulecenter. Tävlingen håller på under hela dagen och finalpasset beräknas spelas mellan 14-18 på lördag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar