måndag 12 augusti 2013

Till helgen avgörs EM-finalen i Trial på Borås motorstadion

Trialcirkusen är redan i full gång både i EM och i VM. Helgen den 17-18 augusti avgörs EM med finalen på Borås Motorstadion Gäddered. Vi fick en pratstund med Torbjörn Larsson i samband med att han levererade den sköna trialhojen som just nu kan beskådas på Borås Turistbyrå. Vill man läsa mer om tävlingarna så hittar man all tänkbar information på trial2013.se

Hej Torbjörn Larsson, vad är din uppgift i samband med Trial EM i Borås?
- Jag är en del av organisationen kring tävlingarna och har självklart ett stort intresse för motorsport i allmänhet och kanske då trial i synnerhet.

Hur är läget just nu, är banorna klara och förberedelserna i full gång?
- Ja banorna är klara och skall bara finliras, dem blir jättehäftiga. Vi kan garantera att våra åskådare kommer få en spektakulär upplevelse av en motorsport som verkligen utmanar naturlagarna.

Hur ser läget ut för Eddie Karlsson inför finalen?
- Resultat mässigt med tre av tre möjliga segrar ser det fantastiskt ut. Enda orosmolnet är en krasch i sista vm tävlingen i England där han skadade sitt knä/ben och inte har kunnat träna något nämnvärt. Men vi tror att han kan lyckas ändå och nu i helgen vann Eddie den tredje av fyra deltävlingar vilket visar att det finns väldigt goda förutsättningar.Kan vi förvänta oss att se några andra åkare med lokal anknytning?
- Absolut, på lördagen startar Sofia Henriksson regerande mästare i damklassen. Vi har också hopp om riktigt bra placeringar i ungdomsklasserna genom Alexander Larsson Borås och Rasmus Haglund Kinna. På söndagen startar Dennis Ekberg i stora klassen och Anton Folkesson i Interklassen. Där han tidigare gjort riktigt bra resultat. Så vi har en spännande tävlig framför oss.

Berätta lite om evenemanget!
- Vi har förberett oss under 1,5 års tid så för oss är det riktigt stort. Det kommer deltagare i princip från hela Europa + Australien och Taiwan. Det kommer att finnas utställare, möjlighet att provköra trial och gocart. Dessutom kan man kolla in stallen i depån och självklart finns det mat och fikaservering på plats. Det kommer m a o finnas massor att göra utöver själva tävlingarna, så se till att ta med hela familjen till en helhelg på Gäddered.

Torbjörn Larsson
Slutligen, vad är det bästa med Trial för den som aldrig upplevt det?
- Kicken man får när man klarat något riktigt svårt, helt klart. För den som är åskådare kan jag lova att man kommer bli sjukt imponerad av hur de här killarna och tjejerna kan hantera en trialcykel. På något sätt ruckas naturlagarna i den här sporten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar