söndag 11 augusti 2013

Vikten av möten och hjältar

I juni hade Borås 3.000 fler gästnätter än samma månad i fjol! Det går att läsa på inlägg på facebook och den uppskattade bloggen Borås2025, där visionen om Borås lever och fortsätter att inspirera. Att ta del av hela visionen Borås 2025 gör att man blir ännu gladare, där går att läsa att staden bestämt sig för att möten är viktigt. Det första målområdet i Visionen är: Människor möts i Borås.

Och det är just där de 3.000 fler gästnätter kommer in. Under sista veckan i juni höll IOGT-NTO sina tre rikskongresser i Borås. Det samlade tusentals personer från hela Sverige och de är dessa vi nu ser i statistiken. Utan det mötet hade vi inte haft den ökningen, så möten gör skillnad.

Volontärerna och alla i inblandade i den lokala arrangerande organisationen hade utbildats i värdskap och deltagarna fick veta mycket om Borås - inte bara kommersiella aktiviteter. Och än en gång har vi fått återkoppling om vilken fantastisk stad vi har. De säger att den är; överraskande, det är nära till allt, fin stadskärna och värdskap i världsklass.

Inom partnerskapet BoråsBorås och BoråsBorås TME AB finns Borås Convention Bureau som arbetar med att hjälpa lokala värdar att vilja, våga och kunna bjuda in sin organisation till Borås. Vi vill utveckla Boråsregionen som destination för möten och kongresser, både nationella och internationella. På så sätt vill vi bidra till utveckling av Borås genom möten.

Text: Helena Alcenius
Du som läser dessa rader: Är du med i någon organisation eller förening och vill se till att Borås blir orten för nästa möte? hör av dig till kongress@boras.com. Vi kallar det "att vara hjälte", i detta fall var det Borås Stads näringslivschef Anders Glemfelt som privat är engagerad i IOGT-NTO som var vår hjälte! Vi stöttar gärna fler och ser fram emot fler gästnätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar