onsdag 28 augusti 2013

Vill du göra film? - NooMaraton


NooMaraton - vad är det för något. Vi kallade in Anders Teglund som jobbar med ungdomskultur i Borås för att reda upp begreppen.

Äntligen blir Borås en riktig filmstad! Det här är första året som filmtävlingen NooMaraton arrangeras i Borås, och inte nog med det – alla filmsugna får under en hel vecka gå på massa inspirerande och lärorika workshops för att vässa sina filmkunskaper lagom till tävlingen.

På lördag 31/8 kl 13-16 är det grym Kick-off på Brygghuset, där bland andra Iain Williamson som vunnit NooMaraton 2009 och jobbar med äventyrsfilmen ”Drakar och Demoner” som är hans senaste projekt: http://www.youtube.com/watch?v=DV0GKOJUPBA

Regissören och manusförfattare Maria Eriksson kommer också. Hon är utbildad vid Stockholms dramatiska högskola. Hon har gjort ett flertal kort-och novellfilmer som visats på TV och filmfestivaler världen över. Hon har vunnit priser på bland annat Novemberfestivalen, Porsche Awards och Vera filmfestival. Se trailern till hennes senaste kortfilm ”Annalyn”: http://vimeo.com/51670196

Sen fortsätter det med massa grymma grejer hela veckan. Kolla in www.boras.se/noomaraton. Och allt avslutas med tävlingen 7-8 september, då  hela Sverige gör film på tid, utifrån ett tema, tre föremål och tre platser. Vinnarna i Västra Götaland går vidare till en riksfinal på Filmhuset i Stockholm senare i höst. Noomaraton är en filmtävling öppen för alla där deltagande lag har 24 timmar på sig att göra en film utifrån givna förutsättningar: ett tema, tre platser, tre föremål.

Är du vår nästa stjärna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar