måndag 2 september 2013

Bilden av Borås

I helgen har Borås stått värd för Friidrotts-SM och just nu hoppas jag att idrottsklubben IK Ymer med sina 400 ideella funktionärer känner den stolthet och glädje som de är värda efter att ha genomfört ett SM med beröm godkänt. 

Att vädret ibland bjöd på skurar och gjorde att deltagarnas resultattider inte blev i rekordnivå, var svårt att påverka, men nationellt regnar det också lovord över Borås. Under en rundvandring på Ryavallen i helgen, berättade man från förbundet att de sällan sett ett sånt bra samarbete mellan förening, kommun och destinationsbolag på en ort.

Evenemanget har bevakats bra, rapporteringen i de lokala medierna har varit flersidig varje dag bl a nämner Borås Tidnings sportkrönikör, Jan Hansson, hur "Borås vuxit ut till en arrangemangsstad av högsta klass", direktsändning på Radiosporten och långa fina reportage i kvällarnas sportsändningar, samt flera timmars material på SVT-play.

Och där i TV rutan har man som boråsare känt stolthet när ordet Borås har synts, på sponsorernas skyltar, i löparbanan så snyggt placerat och på den rost-orange långa väggen där vi monterat två stycken vepor med bild och BORÅS-logotype.
Borås magasin, 1/2012

Historien bakom bilden
Redan våren 2012 inspirerades vi av den klassiska bilden, som sägs vara världens mest berömda modebild, ”Dovima med elefanter” från 1956. Den såldes härom året för över 3 miljoner kronor på Bukowskis. 

När Gina Tricot Grand Prix 2012 gick av stapeln gjordes en Boråsvariant med kopplingar till tävlingarna. Då prydde denna vårt Borås Magasin.

Sedan slog det oss. Är det någon ort som har elefanter, så är det ju Borås. Och Mode! Med det som inspiration blev den en bildserie.

Modell: Jenny Andersson - Hår: Calle Kellgren -
Makeup: Sara Lerge - Foto: Henrik Bengtsson
Självklart har kläderna en koppling till Borås. Klänningen som modellen bär, är designade av Carolina Rönnberg, vinnare av Show Up Fashion Award 2012 och som nu flyttat till Borås från Vilhelmina för att fortsätta sin karriär inom textilt mode och design.

Text: Helena Alcenius


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar