torsdag 24 oktober 2013

Höstlov i Borås - massor av kul!

Nu närmar sig höstlovet i Borås (och på många andra håll för den delen) och som vanligt händer det en massa kul grejer för lediga barn och ungdomar. Lovet är vecka 44, men flera aktiviteter börjar redan nu till helgen så kolla in hela vårt höstlovskalendarie direkt och planera in vad ni ska hitta på.

Vill du uppleva staden på bästa sätt, syr du ihop ditt besök med något av våra förmånliga paket med boende, frukost, luncher och entré till djurpark och äventyrsbad förbetalt.

Borås Djurpark - lovöppet 26 okt-3 nov
Passa på att besöka djurparken när det är lite lugnare, under lovet har man öppet dagligen mellan 10-16. Parken är fantastiskt vacker i höstskrud och det är dessutom sista chansen att besöka parken för året.

Stadsparksbadet har så gott som alltid öppet, men under lovet hittar man på en hel del extra höstlovsaktiviteter för leksugna badgäster. Det blir både vattenrutschbanetävlingar och den spännande flippen under måndag-fredag, mer information och tider hittar du här.

Navet Science Center kör matematiktema på lovet och har öppet 26 okt-3 nov mellan 11.00-16.00 dagligen. Har du inte varit där på ett tag har du sannolikt en hel massa nya spännande saker att uppleva sedan Navet byggdes om nyinvigdes tidigare i år. Här kan du ha en garanterat rolig heldag för hela familjen oavsett väderlek.

Allahelgonaspök i Ramnaparken är en tradition och en given succé på höstlovet. Vågar du? Du tas med på en kuslig vandring bland stugorna i friluftsmuseet, där gamla sägner kommer till liv och mystiska väsen lurar i skuggorna.

äventyrsparken Upzone hittar du kul för hela familjen, men enklare banor till hissnande utmaningar. I år kör man också för första gången en Halloweenspecial med mörkerklättring, korvgrillning och en superkul kväll för alla åldrar.

Den 31 oktober kan du möta Mumin och alla de andra karaktärerna från Mumindalen i en musikalisk resa i Tove Janssons värld, det blir teater, sång och musik i ett härligt äventyr för de yngre barnen och familjer. Tider och biljettinformation här.

Du kan också få en fartfylld dag på Gokart & Lazercity med fartfylld racing där du utmanar kompisar eller familj. Kanske vågar du också ge dig in i mörkret i ett adrenalinpumpande lazergame. På Action & Event som är samlingsnamnet hittar du även enklare servering och andra roliga aktiviteter medan du pausar, så här är det inga problem att tillbringa en heldag med familjen.

Hinner du släppa kidsen en stund kanske någon timmas grottande bland gamla vinylskivor (och även CD-skivor för den delen kan vara på sin plats. På Brygghuset har man bunkrat upp med en rejäl skivmässa som lovar inte mindre än 100 meter skivdisk, dessutom har du chans att snacka plattor med fler av Borås kanske mesta "skivpersonligheter".

Utöver allt detta rullar ett par filmer för lite olika åldrar på Bio Röda Kvarn och Kulturförvaltningen har sagostunder m m. Samtliga evenemang hittar du i evenemangskalendern på boras.com

Hoppas du får ett skönt höstlov!

Saknar du information om något eller behöver mer information. Fråga oss gärna om Borås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar