torsdag 24 oktober 2013

Succé för skivmässa i Borås - nu kommer den igen

Anders Ahlbäck är musikguru och det han inte vet om musik är knappt värt att veta, dessutom har han ett brinnande intresse för fysiska skivor och har samlat skivor samt köpt och sålt skivor i många år. Nu dyker det upp en skivmässa igen. Har plattorna plötsligt blivit heta igen?

Efter tio år arrangerades den första skivmässan i Borås och succén var ett faktum. Över 700 personer bläddrade för glatta livet genom vinylskivor (även cd) i brygghusets fräscha lokaler i början av maj. Givetvis vill vi upprepa detta!

En liten resumé:
Skivbutiker har försvunnit eller blivit små delar av varuhus, bensinstationer mm. Musiken lever i hög grad men de riktiga musikälskarna saknar tillfällen och platser att både köpa skivor och träffa likasinnade. Dessutom har intresset för både gamla och nya Vinylskivor växt sig stark den sista tiden.

Lördagen den 2 november kl 11-16 kommer ett 30-tal stora handlare att finnas på Brygghuset och erbjuda allt från helt nya vinyl skivor till gamla rariteter och fynd. En del cd givetvis också. Över 75 meter skivdisk med Pop, Rock, Jazz, Schlager, Hårdrock, Progg etc etc.

I samband med skivmässan blir det också inslag i caféet där vi får besök av två av Borås stora skivhandlare på 80/90- talet; Bo Hultgren(Skivspegeln) och Mikael Jörgner (Melodi) kommer att svara på frågor om hur det var på storhetstiden som skivhandlare.

Läs mer om skivmässan på boras.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar