fredag 11 oktober 2013

Tuppfåglar, griffelmålade gator och skulpturer som inspiration för barns tecknande...

Nu har jag målat ganska många tuppfåglar, något jag tänker fortsätta med. Men jag har också arbetat med Särlaskolan. För det första känns det väldigt bra bara att vara i Borås. 

Sen så är det kul att vi har kommit igång i klasserna ordentligt, skisserna börjar snart ta form så att eleverna kan jobba med de på väggar och tak i bland annat skolan (Min plan är att skolan ska bre ut sig till andra platser i Borås). Detta genom att de målar tex en barnavårdscentral, eller tex ett äldreboende eller varför inte Resecentrum. 

Som det ser ut nu är sponsring av färg på gång från Flugger Färg vid Skaraborgsvägen i Borås. Eleverna i de olika klasserna har i dessa utgått från ett tema, beroende på vad de har för ämne, t ex unversum med dess planeter, klimat och olika nederbörd beroende på vilken breddgrad de är situerade på, men också något så lokalpatriotiskt som Borås egna skulpturer som en klass i 3:an jobbar med - på torsdag ska vi på tur och se på dem live. 

På schemat står det bland annat invänta svar från Gatukontoret om vi får tillstånd att måla med griffelkritor på centrala otrafikerade platser i Borås för teckningsövningar där vi samtidigt sprider lite glädje och färg till förbipasserande innan det blir för kyligt. 

Barnen har jobbat på jättebra och jag hoppas att de intresserar sig för konstformen muralmåleri genom detta projekt som handlar om att lära via teckning som är ett projekt från Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn. 

En annan förhoppning är att vi sen kan bjuda in Boråsbor till vernissage så ni kan se vad fina och lärorika målningar barnen från Särlaskolan skapat. 

Följ arbetet här varannan fredag 

Bästa hälsningar 
Benny Cruz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar