tisdag 26 november 2013

Borås har blivit med muralmålningar

Ungefär i augusti någon gång detta året började jag jobba på Särlaskolan i projektet Att teckna är stort. Nu har vi arbetat ett tag och färg börjar målas uppåt väggarna. 7 muralmålningar är planerade, fem av dem är påbörjade, allt från planeter i vårt solsystem till de eminenta skulpturerna i Borås.

BVC i Norrby har fått ett eget A-team som ska utsmycka en vägg vid entrén som inte bara ses av de barn och bebisar som besöker det, men även förbipasserande då den kommer att synas utifrån. Det är kul tycker barnen, speciellt de som faktiskt bor i Norrby, att få göra något i sitt eget område, det känner jag igen från tidigare muralmålningsprojekt, att det är viktigt att kunna påverka området där en bor.

Mexikansk konstnärlig utsmyckning
I veckan kommer jag och konstnären Nando Murio, stipendiat från Mexiko via Akvarellmueet i Skärhamn att utsmycka Särlaskolan med var sin muralmålning. Jag har berättat för Nando om gatukonstfestivalen No limit i nästa år, vilket han tyckte lät väldigt intressant.

Annars har detta skett sen senast.
Jag ska skänka två tavlor till förmån för Musikhjälpen 2013. Föreställande kungen och Patricia, där kungen lagar mat hos henne, de har gått en matlagningskurs och nu ska kungen visa Patricia sina färdigheter. Patricia observerar kungen in action. Andra tavlan föreställande Karin och Madde, de ska skaffa sig var sin tatuering.

I måndags var jag på möte på Kultur​huset angående en workshop jag ska göra i Borås om muralmålning till våren, ser fram emot detta!

Borås har fått en del tuppfåglar, men framförallt text och hjärtan på senaste.

Tuppfåglarna vill flytta in på offentliga lokaler av alla slag i Borås, kanske vet ni vart de hade platsat? Kommentera i så fall gärna här.

/Benny Cruz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar