onsdag 20 november 2013

Inspiring Innovation In Borås

I helgen, den 23-24 november händer något spännande. Den tredje västra regionala sessionen av det Europeiska ungdomsparlamentet Sverige ”Inspiring Innovation in Borås” kommer äga rum. 85 gymnasieungdomar från hela västra götaland och ungdomar från olika länder i Europa kommer mötas för att utmana sig själva, träffa nya vänner, diskutera EU-frågor och förhoppningsvis skapa minnen för livet.

Det Europeiska ungdomsparlamentet Sverige är en politiskt och religiöst obunden organisation som bildades för att ge ungdomar på gymnasienivå i Europa tillfälle att mötas och diskutera aktuella frågor av gemensamt intresse. Sessionen kommer bestå av tre delar, dessa är teambuiling, kommitté arbete och sedan avslutas det hela i en debatt.

Världen förändras varje dag, varje minut och varje sekund. Lösningar på Europa problem så som Syrien konflikten och ökad främlingsfientlighet efterfrågas. Under helgen kommer deltagarna att få i uppgift att försöka lösa dessa problem. Det är ingen enkel uppgift, men man måste börja någonstans, eller hur? För att lösa problem tror vi att nytänkande och innovativa idéer kan vara lösningen. Vi uppmanar deltagarna till att tänka utanför boxen, men kanske ännu hellre att det inte finns någon box. Sessionens tema ”Inspiring Innovation” står för just detta och vi har hämtat inspiration från just Borås. Borås är en stad som tänker innovativa och nytänkande inom såväl miljöfrågor som ungdomsfrågor. Genom att samla många ungdomar från olika skolor, olika länder i Europa och genom att vara i en inspirerande stad är vi säkra på att helgen kommer bli fantastisk. För som Albert Einsten en gång sa: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results”.

Att få anordna och planera denna helg har varit spännande och inspirerande, men snart är det äntligen dags för sessionen att äga rum! Vi har tidigare varit med som deltagare i sessioner och upplevt spänningen med att träffa nya människor från andra skolor, men också från andra länder. Vi har lekt galna lekar för att lära känna nya vänner, diskuterat EU-frågor, debatterat och hållit tal. Att medverka i en session kan vara en utmaning och kanske en skräckblandad förtjusning, men främst är det en fantastiskt erfarenhet och ett minne för livet. Att få se andra uppleva detsamma på ”Inspring Innovation In Borås” tror vi kommer bli ännu mer fantastiskt än att delta själva. Delad glädje är dubbel glädje. Eller vad brukar man säga?

Låter det spännande? Det är spännande och om du är intresserad av att se engagerade gymnasieungdomar diskutera EU-frågor är du hjärtligt välkommen till avslutningsdebatten som äger rum söndagen den 24/11 från kl:09.20 på högskolan i Borås.

Hoppas vi ses

//Christina Abdulahad, Anna Malmberg, Maja Karlsson

Organisatörer för Inspiring Innovation In Borås

http://www.inspiringinnovation13.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar