måndag 18 november 2013

Tredimensionellt på Borås Stadsteater

På Borås Stadsteater spelas just nu en föreställning vid namn ”Teatermannen förändrar världen”, en spännande produktion där man är med både i föreberedelserna, före, i och under pjäsen. Eller pjäs, för mig var det varken en pjäs eller teater utan en föreställning – performance. Och en fantastisk föreställning, där David Rangborg har en monolog med oss i publiken och vi kastas i olika dimensioner av verkligheter, drömmar och ideal. Det handlar om hur en enskild människa vill göra gott och framför allt förändra världen med det man gör.

Genom Odysseus, som får stå för roten till denna egoistiska kapitaliska människa och det samhälle vi byggt upp, kommunicerar teatermannen och tar hjälp av allt från Robinson Crusoe till den ensamma hjälten som rider bort i solnedgången.

Snyggt skriven av Erik Holmström, och manuset måste vara justerad just in i sista sekunden, för det är med finess man behandlar det som just nu händer i verkligheten på Borås Stadsteater.

Text: Helena Alcenius, Foto: Anna Sigge
Verkar det rörigt? Ja om man förväntar sig en traditionell pjäs så får man tänka om eller välja bort. Det var som att se olika dimensioner av den evigt ställda frågan om vad vi vill uppnå med vår lilla stund på jorden.

Pjäsen spelas fram till 19 december på Lilla Scenen, biljetter på boras.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar