fredag 6 december 2013

Häng med på Demokratinatta

Tänk dig en eftermiddag/kväll med många spännande föreläsningar, möten och workshops. Tänk dig att få ställa politikerna mot väggen och berätta om vad just DU tycker ska bli bättre i Borås. Tänk dig en kväll för Borås unga med temat demokrati. Det du tänker på är DEMOKRATINATTA.

Borås Stads Ungdomsråd presenterar stolt Demokratinatta, nu på fredag, den 6 dec kl: 15-23.00 på Brygghuset i Borås. Demokratinatta är en eftermiddag/kväll med fullspäckat program som vi anordnar tillsammans med andra aktörer som också arbetar för unga i Borås Stad. En debatt mellan alla politiska ungdomsförbund, speeddejting med politiker, en föreläsning om ungdomar i demokrati. Sist, men inte minst Black Moose, killen som tog över DJ-scenen och historien om hur han tog sig dit. Detta är bara några av alla spännande inslag under Demokratinatta.

Att påverka, att ha inflytande och att få sin röst hörd, det tror jag är oslagbart. Det är inte bara oslagbart, det är också allas rättighet. Dock kan det ibland vara svårt att veta hur man kan påverka, engagera sig och få sin röst hörd. Ungdomsrådet har funderat över hur man skulle kunna göra Borås till en ännu bättre stad för unga. Vi har funderat över hur vi kan nå ut fler och vi har tillsammans med politiker i Borås funderat över hur politiker och unga kan mötas face to face. Min uppfattning är att Borås har kommit långt i frågan vad rör ungas inflytande, men varför nöja sig? Vi vill inte nöja oss och det är en av anledningarna till att vi anordnar Demokratinatta. Varför nöja sig? När det bara kan bli bättre och bättre......

Genom kreativa, spännande och varierande möten hoppas vi att det finns något i programmet som passar just dig. Tänk dig känslan av att gå på ett event där det är svårt att välja programpunkt för att finns så mycket bra. Vi tror att det är en skön känsla och det är detta som vi i Borås Stads Ungdomsråd vill förmedla genom Demokratinatta.

Låter det intressant? Vill du speeddejta en politiker? Lyssna på en debatt mellan de politiska ungdomsförbunden? Gunga till skön musik? Möta organisationer som arbetar för unga i Borås? Vill du möta Black Moose, killen som tog över DJ:scenen? Då tycker jag att du ska komma till Demokratinatta.

Har Demokratinatta fastnat i din tanke? Det hoppas vi. Borås Stads Ungdomsråd hälsar alla välkomna till Demokratinatta, den 6 dec kl:15-23.00 på Brygghuset.

Hoppas vi ses :-)

Borås Stads Ungdomsråd
Genom dess ordförande Maja Karlsson

Ett komplett program med alla ledtider presenteras på: https://www.facebook.com/events/625741594144192/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar