tisdag 31 december 2013

Nyårskrönika - ett gott slut och ett spännande nytt 2014 tillönskas

En sammanfattning av det gångna året och en utblick av det kommande är väl alltid på sin plats och som traditionen bjuder bad vi vår chef Helena Alcenius bjuda på några favoriter från 2013.

Jag vill börja med att tillsammans med hela bolaget BoråsBorås TME AB önska alla ett gott slut och ett spännande nytt 2014.

2013 var året vi började som Allsvenska mästare i fotboll och basketen i Borås blev glödhetare än någonsin, med i skrivande stund 17 raka segrar i grundspelet.

2013 var året Borås Turistbyrå flyttade in i nya lokaler och partnerskapets hela destinationsbolag kunde samlas under samma tak.

2013 var året då cykelleden Sjuhäradsrundan invigdes under högtidliga former med bl a infrastrukturministern på plats.

2013 var året då Borås egna fotomagasin lanserades och som under året vann silver i Svenska Designpriset.

2013 var året då Finnkampen i innebandy avgjordes i Boråshallen inför storpublik och med solklar seger till Sveriges fördel.

2013 var året då Borås fick en alldeles egen restaurangvecka.

2013 var året då BoråsMenyn utvecklades av krögarna i Borås tillsammans med Leif Mannerström. Den avnjöts på urpremiären av Stadshusmiddagen där också första Gullsaxarna delades ut, ett till Sommartorsdagarna som företeelse och till Gunnar Hellsten.

2013 var året IOGT-NTO höll sina kongresser och fyllde staden med besökare en vecka.

2013 var året då Boråsbandet State of Drama blev rikskända med sitt genomslag i Melodifestivalen. De inledde även årets Sommartorsdagar inför en storpublik på Stora Torget i Borås.

2013 var året då Friidrotts-SM gick av stapeln på nyrenoverade Ryavallen och Stora Torget blev en kulstötningsarena.

2013 var året då Borås klättrade 12 placeringar på Kulturindexlistan.

2013 var året då 7HS Hundkapp, med en veckas varsel för förberedelser arrangerade EM i Hundkapplöpning på Borås Greyhound Park.

2013 var året då vi satte de första markeringarna att Borås återtagit sin position som Textilhuvudstad. Habit’s Modebranschens Dag hölls i Borås och Textilhögskolan flyttade in i Textile Fashion Center.

2013 var året då EM-finalen i Trial avgjordes i Borås och svenske Eddie Karlsson stod som slutsegrare.

2013 var året då vi lanserade Borås Inclusive.

2013 var året då debatten om att satsa på mötesindustrin och kongresshus gick het.

2013 var året då vi fördubblade får följarskara på facebook, hashtaggen #sommartorsdagarna för första gången fanns med på den nationella topplistan över trender på twitter i Sverige. Dessutom flyttade det omåttligt populära twitterkontot @sweden (med nästan 70.000 följare) till Borås och Matti White för en vecka och rullades under en dag från turistbyråns lokaler i Borås.

2014 är året med SM i hoppning/Gina Tricot Borås Grand Prix, FedCup, Linnémarschen, invigning av Textile Fashion Center, Skulpturbiennal, Sommartorsdagarnas 25-års jubileum, SM-veckan, Street art festivalen No Limit, Kretsloppsveckan som några exempel om vad det nya året kommer att bjuda på.

Gott Nytt År
Hälsar alla vännerna på BoråsBorås TME AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar