tisdag 4 februari 2014

Sportlov i Borås 2014

Det är dags för sportlov i Borås (vecka 7) och under veckan har självklart våra största besöksmål extraöppet och det arrangeras en hel rad spännande aktiviteter och evenemang i staden. Vi håller så klart tummarna för att vi även ska kunna erbjuda lite skönt vinterväder och snö för alla som är sugna på utomhusaktiviteter.

Du hittar hela vårt sportlovskalendarie på boras.com och dessutom erbjuder Borås Stad en hel rad aktiviteter på fritidsgårdar m m.

Här ger vi dig några sköna hightlights som du absolut inte får missa på sportlovet.Visste du förresten att båda våra besöksmål Borås Djurpark och Navet Science Center är nominerade till Stora Barnsemesterpriset.

Djurparken i vinterskrud (CC-BY-SA boras.com)
Sportlovsöppet i Borås Djurpark
Djurparken har öppet under hela sportlovet (8-16 februari, dagligen kl 10.00-15.00) och erbjuder förutom att du kan se fantastiska djur en rad aktiviteter under veckan.

Mer information på parkens hemsida boraszoo.se (och glöm inte att följa Borås Djurpark på facebook).

Sportlov på Navet
Navet Science Center har öppet dagligen från 8-16 februari mellan kl 11.00-16.00. Under veckan blir det bl a kemishow, pärlkonst och du får möjlighet att prova på att göra ditt eget cerat. Upptäck Navets fantastiska värld. Läs mer på navet.com eller följ Navet på facebook.


Tennis på absolut högsta nivå Helgen innan sportlovet drar igång på allvar (8-9 februari) har du chansen att se världstennis i Boråshallen då Sveriges damlandslag tar emot Polen i Fed Cup. Boråshallen förvandlas från basketborg till tennispalats och du kan se tennisen för smått ofattbara 50:-/dag.      

Skidor och skridskor
Under förutsättning att kylan håller i sig hoppas vi att Borås kan erbjuda vackra skidspår under sportlovet. Du hittar skidspår och aktuell spårstatus på skidspar.se och åker du hellre skridskor har båda våra ishallar öppet för allmänhetens åkning, här finns också möjlighet att hyra utrustning om du inte har tillgång till egna skridskor och hjälm.

Gina Tricot Grand Prix och SM i hoppning Älskar du hästar är det dags att bänka sig för årets Gina Tricot Grand Prix Borås som i år kompletteras med SM i hoppning. Hästtävlingar på högsta nivå i dagarna fem i Borås ridhus. Ta med hela familjen och fixa biljetter till lördagskvällens sprakande hästshow innan de tar slut. Vi kan garantera en spännande, fartfylld och härlig upplevelse. Stadsparksbadet Vårt äventyrsbad har självklart öppet under hela sportlovet. Under veckan erbjuds tävlingar i vatten rutschbanan och på klätterväggen. Mer info på boras.se/stadsparksbadet
Textilbryggeriet Här kan du låta kreativiteten flöda fritt i Nordisk Designskolas ateljé. Ta med dig bästa kompisen, familjen eller överraska dig själv med en härlig kreativ dag. Textilbryggeriet har öppet 10-14 februari.

Har du frågor om Borås är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss på Borås Turistbyrå 033-35 70 90, tourist@boras.com eller titta in till oss på Sven Eriksonsplatsen 3 vid resecentrum i  Borås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar