måndag 6 oktober 2014

Med ryttare som förtecken

Det var rysligt vad längesedan det var vi bloggade, dags att sätta fart med lite sköna tips. Jag har varit på Borås Konstmuseum och besökt utställningen Sven-Erik Johansson - med ryttare som förtecken som pågår till 9 november.

Tanken med utställningen är att ge lite mer bakgrund till konstnärens nyinvigda skulptur Ryttaren på PA Halls Terrass utanför kulturhuset. Skulpturen är hela 4,25 meter hög, ett par betydligt mindre skulpturer finns också med på utställningen.

Ryttare var det även på de flesta av verken som var mycket detaljerade och dramatiska. Sven-Erik Johansson vill skildra hur sårbara människor och djur är vilket jag tycker han lyckas med i dessa verk.

Sven-Erik Johanssons verk visas i ett av rummen på övervåningen i resterande rum pågår utställningen "Från Grünevald till Fernström" från Konstmuseets egna samling som pågår till 1 februari 2015

Båda utställningarna är väl värda ett besök! Kika gärna in på boras.se/konstmuseum för mer info och följ Borås Konstmuseum på facebook för att hålla dig uppdaterad om allt ifrån utställningar till skulpturer.

/Erica Burman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar