torsdag 19 februari 2015

Se de nya utställningarna på Borås Konstmuseum

Kristina Jansson - SPELL BOUND
Även om du inte är van vid att gå på konstutställningar så tror jag att detta kan passa även den mest "orutinerade" besökaren. En häftig blandning av verk med olika tekniker. Oerhört befriande då konstnären "erkänner" att verken oftast inte betyder något utan det kommer en bild till henne, som hon måste måla. Det kan vara ett klipp från en film eller ett foto hon sett.

Kan varmt rekommendera SPELL BOUND. Passa på att se någon av de andra utställningarna när du är på plats. Symbios med Negar Shekastehband (t o m 1/3), Björn Bergsten - Ignotus (t o m 29/3) eller från Grünewald till Fernström (t o m 19/4).

Plats: Borås Konstmuseum, pågår t o m den 5 april.

Björn Bergsten - Ignotus
Sist jag såg en utställning av den här mannen var det endast porträtt. Denna gång är det fem STORA bilder i ett något futuristiskt-, kubistiskt stuk. Glatt överraskad. Älskar stora bilder med stora svepande drag eller med massor av detaljer och känslan som infinner sig när jag nästan kan krypa in i tavlan. Inser också att det krävs en del för att "få till det" i denna storlek. Björn berättade själv att han inte hade en tanke med någon av bilderna när han startade utan de fick "innehåll" först när processen hade startat. En av bilderna känns lite extra starkt då han berättar att den "blev" en bild över en gruppvåldtäkt på Guantánamobasen, Kuba.

Text & Foto: Annika E Andersson
Detta är en liten utställning och inget du behöver lägga några timmar på, fast när du ändå är på Konstmuseet, passa på att se de andra utställningarna samtidigt, Kristina Janssons - SPELL BOUND, Symbios med Negar Shekastehband eller från Grünewald till Fernström.

Plats: Borås Konstmuseum, pågår t o m den 29 mars

Läs mer om utställningarna på boras.se/konstmuseum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar