onsdag 4 mars 2015

Abecita Konstmuseum, en riktig skatt - #‎blogg100‬ - dag 4

Visst är det härligt när man just upplevt något som berikar hela ens själ. Tänk att det finns där, så nära och möjligheten finns att uppleva det om och om igen...

Inte nog med det, det fylls ständigt på med nya saker att betrakta. Vill påstå att det här är en riktig skatt, en skatt som alla boråsare och tillresta har chansen att uppleva. Inte varit där? Då är det på tiden! Är du som jag, det minsta lilla intresserad av foto, då är detta en riktig skatt, ögongodis, gourmetshots, fotoporr, ja, kalla det vad du vill, besviken blir du helt säkert inte.

Vad är det jag skriver om? Jo, Abecita Konstmuseum. Var där i helgen för att kolla in de tre nya fotoutställningarna som pågår t o m den 17 maj. 

Bildskatt - 1954-2014
Ett urval av foton ur herr och fru Swegmarks privata samling. Fantastiska fotografer med många olika stilar, från dokumentära bilder till rena porträtt. Här finns färgsprakande bilder och estetiskt vackra svartvita bilder. Uppskattar att det är många olika fotografer men endast några bilder av varje. Det känns verkligen som om vem som helst skulle kunna hitta en favorit i denna fantastiska mångfald.

Johan Rheborg - Backstage!
Det märks att han har ett fotografiskt öga (kan man säga så?). Sköna, vackra, svartvita, melankoliska bilder med en och annan kändis. Den här mannen behöver absolut inte skämmas för sig. Denna utställning kom inte till, bara för att han är känd, karln har helt klart talang.

Heikki Willamo & Mats Andersson - Möten
Om du tänker dig in i sagans värld, kanske till en John Bauer skog. Där, mitt i dimman dyker det upp en älg. I den mörka natten lyser stjärnorna på den nattsvarta himmelen, i trädet, ser vi konturerna av en uggla. Svartvita bilder med en mystisk känsla och där du som betraktare får fundera över vad som hände sen. 

Annika E Andersson
Som amatörfotograf gick jag runt och tänkte på "de små detaljerna" som kan avgöra en bild, inställningar, vinklar, komposition, naturligt ljus, ja, mycket tänka blev det.
Nu känner jag en extrem lust att kasta mig ut och prova på allehanda tekniker och vinklar. Bli inte förvånad om du träffar mig krypandes på stan med en kamera i handen.

Önskar er alla en fantastisk fotovår!

PS: Glöm för all del inte av alla andra delar i detta fantastisk museum, grafisk världskonst med konstnärer som t e x Warhol, Rauschenberg, Bourgeois, Hockney och Hamilton, alla vinnare från Nordic Award in Textiles eller Borås egen världsfotograf Hasse Persson :DS
abecitakonst.se
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 4, 4 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar