söndag 1 mars 2015

Borås i sociala medier #blogg100 - dag 1

Bloggandet är ju en så uppenbar del av sociala medier så vad kan väl passa bättre än att presentera våra kanaler lite mer ingående när handlar om det första bloggposten för vår del i #blogg100. Borås representeras så klart av en massa olika aktörer även i sociala medier. Vi väljer att avgränsa oss till våra egna kanaler, men kan inte låta bli att smyga in några tips på andra i slutändan, så häng med!

Vi använder sociala medier för att kommunicera Borås, sprida spännande händelser, ge en bild av staden, svara på frågor som handlar om händelser, sevärdheter och evenemang m m. Vi tar också gärna emot tips på evenemang, utställningar eller härliga artiklar om Borås och hjälper till att sprida. Inte sällan handlar det om bilder, video eller t ex som här blogginlägg.

Självklart hittar du alla kanaler på vår webbplats boras.com som också är grunden för vår digitala närvaro. Bilden här ovan till höger handlar om ett aprilskämt som fick stort genomslag i sociala medier för några år sedan.

Facebook
På Facebook delar vi med oss av spännande händelser, evenemang och tips i Borås. Självklart är du också välkommen att dela med dig av egna arrangemangstips, ställa frågor och kommentera.


Twitter
På Twitter är vi snabbare, mer frekventa och delar även med oss en hel del av vad andra skriver om Borås. Bli inte förvånad om du får en välkomsthälsning när du twittrar om besök i Borås. Självklart är du välkommen att kontakta oss även här med tips, frågor och liknande.


YouTube
På den välkända videosajten lägger vi upp material i rörlig form. Kommentera gärna våra filmer eller tipsa oss om annat spännande filmmaterial från och om Borås.


Vimeo
Ännu en sajt för rörligt material. En del gillar YouTube andra Vimeo. Vi finns på båda, innehållet är det samma, men du väljer själv var du vill se våra filmer. Tipsa oss gärna om bra Boråsrelaterat innehåll på Vimeo.


Blogger/Blogspot
Vi bloggar mer eller mindre frekvent, företrädesvis om grejer på gång i Borås eller spännande upplevelser av evenemang och/eller sevärdheter. Vi länkar ofta och gärna till andras bloggar, rapporteringar och källor så tipsa oss gärna. Och du! Vi älskar kommentarer :-)


Linkedin
På LinkedIN finner du en kortare företagspresentation, där har du också möjlighet att följa våra pressmeddelanden m m.

Instagram
Vi postar bilder på Instagram när vi hittar något kul i Borås, upplever något spännande eller vill tipsa om något kul kommande evenemang. Följ oss gärna på @boraspunktcom

Flickr
Bildtjänst där vi publicerar fotomaterial från Borås i allmänhet, händelser och evenemang i synnerhet. Vi tittar gärna också på andra vackra bilder från Borås och försöker dela med oss av det mesta materialet under CC-licens.


Issuu
Anders Kihl
Här publicerar vi broschyrer och mer redaktionellt material om och från Borås. Kika gärna in i vår interaktiva digitala bokhylla och låt dig svepas med av allt spännande som händer i Borås. Läs online, i mobilen, ladda ner, sprid, skriv ut eller det som passar dig bäst. Kommentarer tar vi också tacksamt emot.Andra heta tips att följa i sociala medier:
- Sommartorsdagarna® på facebook, twitter och instagram
- No Limit Street Art Borås på facebook, twitter och instagram

Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan om dina Boråsfavoriter i sociala medier.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 1, 1 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar