måndag 30 mars 2015

En virkad hund, tack! - #blogg100 dag 30

Vi hoppas och tror att de flesta känner till att bob hund på senare tid hängt en del i Borås genom sin medverkan i kulturprojektet Pussel. Gruppens medverkan i Pusselprojektet bygger i allra högsta grad på medverkan eller crowd source för att vara modern. Inför spelningen i Borås i november förra året gick man ut med en önskelista och lånade ihop allting ifrån instrument till publik, konsertlokal m m.

Nu behöver man en backdrop (ja en sånt där stort tygstycke som hänger bakom musiker på scen i samband med konserter) och självklart crowd sourcear man även den ihop med Pusselprojektet. Du kan vara med och virka en gigantisk bob hund-backdrop helt enkelt. Det har redan skett en massa event runt om och folk har skickat in delar till det som gemensamt sedan ska skapas.

Vad kan väl passa bättre i textilstaden Borås än att gemensamt skapa ett textilt alster?

Häng med, så här går det till:

1. Virka av återvunnet material, 30 x 30 cm stora lappar. Antingen i en beige eller en ljusblå färg. Du kan exempelvis använda strumpbyxor, trikå från T-shirts, trasor, garn, snören. Vill du namna lapparna är det välkommet!
Anders Kihl

2. Skicka en eller flera lappar till Textilmuseet 501 80 Borås . Senast 10 april. Märk med ”bob hund”.

3. Workshop 18-19 april. Alla som vill får vara med då dessa lappar sätts samman till en backdrop på Textilmuseet tillsammans med bob hunds formgivare Martin Kann.

4. Vernissage 9 maj! På Textilmuseet lördagen 9 maj i samband med utställningen Re Rag Rug av Katarina Brieditis & Katarina Evans.--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 30, 30 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar