tisdag 17 mars 2015

Ett personligt galleri mitt i centrala Borås - #blogg100 dag 17

Som projektledare för No Limit Street Art har mitt intresse för konst vuxit markant på senare år. Ibland kan konsten kanske verka svårtillgänglig, att den är mest för de kunniga, konstkännarna eller de som vi ibland lite slarvigt omnämner som "kultureliten". Jag tror snarare att det handlar om att vi inte alltid ger konsten tid, känner trösklar för att vi inte tillhör rätt klientel eller för att vi helt enkelt bara går och tittar och inte får kunskapen, bakgrunden eller förståelsen.

Under min tid på BoråsBorås TME AB har jag flera gånger besökt både Abecita Konstmuseum och Borås Konstmuseum och de gånger jag varit med på ett vernissage eller en guidad visning, kanske där konstnären själv är med och berättar, har upplevelsen varit många gånger större. Jag tror att vi ofta behöver lite mer information än vad vi får från ett informationsblad eller liknande.

Stina Hallhagen
Just den upplevelsen och känslan får jag hos Jeanette på Galleri Jeanette Ölund som i helgen hade vernissage på nya utställningar. Jeanette är en varm, mjuk person med ett otroligt starkt konstintresse och hon förmedlar gärna sin kunskap och berättar med stor inlevelse om verken, galleriet och sin historia som gallerist. Min första bekantskap med Jeanette stiftade jag under min tid som ansvarig för Borås Turistbyrå, men det var faktiskt först just under No Limit, när Jeanette ställde ut IOH:s (Mark Andersson) verk på galleriet.

Just nu har Jeanette två pågående utställningar med Marie Falksten (måleri) och Thina Segerström (skulptur). Du kan se utställningarna fram till den 11 april och jag kan varmt rekommendera ett besök hos Jeanette. Läs mer om utställningarna och öppettider på gallerijeanetteolund.se--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 17, 17 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar