onsdag 11 mars 2015

Gillar du 123 Schtunk ska du se Stormen - #blogg100 dag 11

Stormen drar in redan när vi väntar utanför Borås Stadteaters lilla scen. Näe det blåser inte men det går som ett stormande sorl genom en förväntansfull skara och ansiktsuttrycken på både barn och vuxna är väldigt blandade när skådespelarna redan innan föreställningen sätter igång en dialog med den väntade publiken. Breda leenden, några med en viss avvaktan och några mindre barn kanske t o m med en viss avvaktande rädsla. De clownliknande karaktärerna är dock snälla, åtminstone mot publiken. I pjäsen är det lite si och så med snällheten stundtals.

Så här beskrivs pjäsen på Stadsteaterns hemsida"Två clowner i en magisk värld drabbas av den första kärleken! Hur är det att vara barn och hur är det att vara förälder? Hur fungerar världen när man inte känner till alla koder man bör känna till? Och hur farlig är den man inte känner - egentligen? Allt kryddat med nykomponerad musik av Dick Karlsson."Föreställningen går under epitetet - en clownföreställning för barn från 10 år, men fungerar väldigt bra även för vuxna. Trots den ganska trånga lilla scenen har man lyckats bygga en väl fungerande och flexibel dekor med häftiga ljud-, ljus- och rökeffekter. Föreställningen bjuder på en hel massa härliga skratt och nog anade man en del improvisation här och där. Troligen är ingen föreställning riktigt den andra lik. Skådespelarna, som faktiskt bara är två, trots att pjäsen innehåller fler karaktärer gör en strålande insats och föreställningen är verkligen sevärd.

Anders Kihl
Många av föreställningarna riktar sig till skolor och nu är det uppehåll i föreställningarna för Stormen, eftersom ytterligare en uppsättning "Kontraktet" sker just nu, även den på lilla scen. Under påsklovet har du dock chansen att se de sista publika föreställningarna på Stormen - ta den!

Det här med 123 Schtunk då? Ja förutom att du säkert ser vissa likheter med clownerna så är det faktiskt Josefin Andersson, från just 123 Schtunk som står för regi och bearbetning. Dessutom är ju Stormen en fri tolkning av Shakespeare, något vi också känner igen från Schtunk.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 11, 11 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar