torsdag 12 mars 2015

I Linnés fotspår kan du vandra i april #blogg100 - dag 12

I nästan 40 år har folk gjort det. Vandrat i Linnés fotspår alltså, ursprungligen från Alingsås till Borås och över "Wästgöta fjällar" som besöktes av Linné år 1746. Så här uttalade sig Linné då: "Wästgöta fjällar får jag lof at kalla det land, som ligger emellan Borås och Alingsås; emedan det aldeles liknar fjäll till stengrund."

Den 25-26 april kan du följa spåren och tillsammans med tusentals andra vandra Linnémarschen - Sveriges största vandringsevent och det enda som är med i IML (den internationella vandringsorgansiationen som samlar och organiserar marscher över hela världen).

Förutom att valmöjligheterna kring bansträckningar och längder är stora finns nu också möjlighet för i princip alla att ta del av evenemanget. Sedan en tid tillbaka finns tillgänglighetsbanor med låg höjdskillnad och få hinder i form av trappor, kanter och liknande. Banorna finns inventerade med lutning, underlag o s v.

Anders Kihl
Linnémarschen är en härlig naturupplevelse och ofta visar sig den svenska naturen och väderleken från sin allra bästa sida denna helg i slutet av april. Passagerna över Ymerterrängen och Ryaåsar bjuder ofta på hav av vitsippor och den svenska naturen fascinerar de många internationella vandrarna som besöker marschen varje år.

Nytt för i år är att Linnémarschen också ingår i ett nytt nordiskt samarbete IML-Nordic, där du kan vandra i de fyra nordiska länderna och samla stämplar och medaljer för dina genomförda vandringar. Du kan läsa mer om det i broschyren om IML-Nordic.

Vill du hålla dig uppdaterad om allt som händer så häng med på Linnémarschens facebooksida och du kan kolla in en liten film från vandringen här.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 12, 12 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar