fredag 20 mars 2015

Påskträdet kommer åter till Borås - #blogg100 dag 20

Har ni sett påskträdet i Borås? En synnerligen trevlig företeelse som initierades av Stadsträdgårdsmästare StenAnders Jöne för några år sedan (2008 var första gången enligt de uppgifter som vi kan hitta). 2015 blir inget undantag, trädet är på väg igen och Jöne planerar enligt ryktet för en riktig godbit för de yngre.

Förutom vackra påskfjädrar och ägg som brukar pryda trädet har det under åren funnits en och annan kul överraskning för förbipasserande. Något (eller kanske rent av flera) har en finurlig lite groda med kikare funnits i trädet och i år finns planer på en riktigt stor nallebjörn på strategisk plats i påskbjörken.

Anders Kihl
Torsdagen den 26 mars utplaceras årets påskträd på Stora Torget i Borås och då kan påsken börja på allvar. Trädet lyser verkligen upp torget med lite skönt färgsprakande pynt och är till glädje för många. Ett mycket bra och kul initiativ av det lite mer annorlunda slaget.

Vore superkul att se dina bilder från påskträdet när det kommer upp. Posta gärna på instagram och tagga med #boras365 (där det redan finns massor av sköna bilder från Borås).--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 20, 20 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar