tisdag 3 mars 2015

Stolt Boråsare, av många anledningar - #blogg100 - dag 3

Jag är det och jag hoppas du är det. Om du nu kan sälla dig till skaran Boråsare såklart. Det står faktiskt var och en fritt. Att göra det alltså! Det är inget krav att bo i Borås. Man kan vara utflyttad, sakna staden, gilla något särskilt eller bara känna en känsla. Du kanske har läst några bloggposter tidigare av vår vän i karibien på temat "Ur en exilboråsares perspektiv"? Om inte kan du i lugn och ro läsa ikapp Fredrik Axelssons bloggposter här.

Kanske är du varken boendes i Borås eller har någon särskild känsla för staden. Kanske bor du i Borås och ändå inte är så förtjust. Visst, jag är säkert lite partisk och visst har alla städer brister och andra städer saker man längtar efter, men tänk efter en stund. Vi har rätt mycket att vara stolta över!

Högst sannolikt har någon nyttjat begreppet "stolt boråsare" långt tidigare, men fotografen Jörgen Jarnberger satte det på pränt och skapade en hashtag av det som han konstant sprider härliga bilder från staden på. Du kan se en hel del av de taggade och andra bilder på hans blogg.

Av ovanstående anledning skulle jag vilja uppmuntra till taggandet, #stoltboråsare fungerar fint på twitter, instagram och facebook och visar på ett härligt sätt vad du är stolt över.

Personligen är jag stolt över väldigt mycket i Borås. Jag tycker staden är vacker och har utvecklats otroligt positivt på senare år. Jag älskar miljön kring Sandwalls Plats och Viskan, ser fram emot att uppleva Orangeriet. Att vi skapat ett helt nytt kluster kring framtida textil och arvet kring Textile Fashion Center känns väldigt speciellt. Jag är stolt över att vi är en populär stad för större arrangemang, Sommartorsdagarna®, skulpturerna och inte minst konsten från No Limit Street Art som nu kommer tillbaka med nya målningar i september.

Anders Kihl
Jag är också otroligt stolt över att vi är en av de starkaste logistikregionerna i Sverige, att vi har unika testbanor för fordonsindustrin, att vi har SP och en hel massa andra saker. Listan skulle kunna göras hur lång som helst.

Förutom att jag är stolt blir jag otroligt lycklig när jag lyssnar på program som "När det slutade regna i Borås", när jag tittar på filmer som "Boråsfilm till alla", eller när jag läser bloggposter som Håkan Aludds "Till alla P-bönder och Borås-töntar!".

Har du inte lyssnat eller läst? Gör det! och berätta sedan gärna med en kommentar, en tweet, ett facebookinlägg kring vad du är stolt över.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 3, 3 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar