lördag 21 mars 2015

Ta bussen till Borås #buss100 på #blogg100 dag 21

Foto: Nettbuss
I går tog vi #buss100 till Göteborg och tillbaka till Borås. Anledningen var ett besök på den årliga turmässan. Du känner väl till hur smidigt du tar dig mellan Västsveriges två största städer med hundrabussen? Med avgångar var tionde minut under högtrafik behöver man inte ens bry sig om turlista utan det är bara att gå och ställa sig på hållplatsen.

På tvåvåningsbussarna sitter du skönt, har eluttag vid varje säte och det erbjuds också fritt wifi ombord vilket gör det väldigt smidigt att jobba under resan. Ska du som i vårt fall till mässan i Göteborg eller något annat i närheten, är det smidigt att kliva av vid Korsvägen. Bussen stannar innan dess vid Delsjömotet och slutstation är Nils Ericsonterminalen (vid centralstation) i Göteborg.

Din biljett köper du smidigt med Västtrafiks app SMS-biljett eller med kort direkt ombord på bussen (om du inte har månadskort eller liknande). 124 kr kostar en enkel biljett via SMS i dagsläget och då kan du dessutom nyttja övrig lokaltrafik i Göteborg i tre timmar från det att du löste biljetten. Du kan alltså åka vidare med buss och spårvagn i stan för att ta dig vidare eller runt.

Det allra bästa, ja vi är lite jäviga, är ju att bussen sedan tar dig tillbaka till Borås :) Här hittar du mer information och tidtabeller.

Stina Hallhagen
Ska du till och från Landvetter flygplats finns det trots att många tror annorlunda bra möjligheter att ta sig med buss. Swebus trafikerar Borås-Landvetter och vice versa med buss 830 och vissa resor kommer du undan så billigt som 49 kr för en enkel biljett. På flygbussboras.se hittar du mer information, restider, priser och tidtabeller.

Det twittras en hel del på just hashtaggen #buss100 som kan vara lite kul att hålla koll på, dessutom är det ju en trevlig syssla att fördriva tiden med på bussen om du har tråkigt. Dessutom twittrar faktiskt bussen, eller bussarna på @expressbuss100 :)

Så följ med ombord!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 21, 21 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar