torsdag 19 mars 2015

Upplev solförmörkelsen på Navet #blogg100 dag 19

Det ser mörkt ut för Navet, eller kanske en svart fredag i Borås skulle vara en passande krigsrubrik på det här inlägget. Visst sansar oss en aning och är inte fullt så drastiska. I morgon fredag inträffar den "bästa" solförmörkelsen på länge och enligt experterna behöver man vänta i 24 år på att se en "bättre". Så det känns ju dumt att missa!

Med ett av Sveriges mest framstående science center Navet i Borås drar vi självklart det hela till sin spets och livesänder solförmörkelsen. Samma solförmörkelse som överallt annars, men mycket häftigare och betydligt mer socialt så klart :) 

Anders Kihl
Så läs in dig ordentligt och är du ute så var försiktig, att titta in i solen kan vara skadligt för ögonen. Underligt nog är det tydligen på något sätt ännu farligare vid en solförmörkelse.

Så vi ses på Navet Science Center för livesänd solförmörkelse - i Kuben, drop-in från kl 09.15.

Du kan läsa nästintill allt om solförmörkelsen på populära astronomi.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 19, 19 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar