söndag 15 mars 2015

Vi firar våren i Djurparken och kollar in nya entrén #blogg100 - dag 15

Den här helgen känns det som våren kommit på allvar till Borås. Solen har lyst och här och där hittar man ett och annat vårtecken. Vi går verkligen mot ljusare tider och vad kan väl då passa bättre än ett besök i Borås vackra djurpark.

Den här säsongen har man helgöppet hela våren sedan 21 februari och fram till den 29 mars då man sedan håller påsköppet under hela perioden 30 mars-12 april. Den här årstiden är verkligen skön i parken. Även om alla djur inte är ute så andas parken ett stilla lugn och det känns på något sätt som man kommer närmare djuren. Det är väldigt lugnt med besökare och man kan ströva omkring i sin egen takt och kika. Dessutom är det i princip halva priset på entrén under vintersäsongen så jag kan varmt rekommendera att släpa med hela släkten, vänner och bekanta till en lördag eller söndag i parken.

Fram till den 29/3 har alltså parken helgöppet mellan 11.00-15.00. Vill man äta och/eller fika är det lite begränsat just nu, men caféet i björnanläggningen håller öppet och serverar korv och bröd samt fika och dryck.

Stina Hallhagen
I dagarna har man påbörjat byggnationen av djurparkens nya entré och grunden är i i princip klar. Jag tror att det kommer kännas både fräscht och praktiskt och troligen kan man hantera den köbildning som ibland uppträder under sommarmånaderna på ett helt annat sätt med den nya entrén.

Så boka in en djurparkshelg och se till att ge parken en like på facebook för att hålla dig uppdaterad kring allt som händer och få bilder på en massa ursöta djur i ditt flöde. 

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 15, 15 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar