måndag 9 mars 2015

Zebeda, en värld full av nyttigheter och godsaker - #blogg100 dag 9

Zebeda Chocolate i Viskafors strax utanför Borås hittar chokladfinsmakaren det mesta som kan uppbringas kring denna ljuva delikatess. På den gamla herrgården har man skapat något så unikt som en gårdsbutik nästan uteslutande ägnad åt choklad i alla dess former. Jag skriver nästan uteslutande för det finns faktiskt en del andra spännande produkter också.

Här finns handgjorda chokladpraliner (som är helt underbara, tro mig - jag har testat och är inte helt säker på att jag landat från himmelriket ännu), råchoklad som är en stor trend just nu och ska vara bland det nyttigaste du kan äta, hälsochoklad, functional food choklad, spansk handtillverkad choklad, lösviktste, kaffe från små plantager i Ecuador m m. Choklad med alla upptänkliga smaker och cacaohalter (höga företrädesvis) finns så klart och särskild choklad att göra en mästerlig varm choklad på. Dotterns favorit är soklart de färdiga chokladklubborna med olika smaker. Det är choklad på en pinne som du sänker ner i rykande varm mjölk, rör runt och vips så har du en sagolik drickchoklad.

I det lilla supermysiga caféet erbjuds förutom en massa bakverk på choklad (så klart) irländska cookies, flapjacks och en otrolig mängd gåbort-presenter i form av porslin, koppar, tekannor m m. Vill du förkovra dig själv i chokladens underbara värld finns en hel del litteratur om choklad och en hel massa böcker med recept på både mumsiga och nyttiga bakverk. Dessutom ordnar Zebeda mycket uppskattade chokladprovningar där du får möjlighet att lära dig mer och testa alla godsaker.

I butiken får du härlig personlig service, recepttips och möjlighet att provsmaka de flesta produkter. Ett mycket varmt välkomnande i en härlig miljö. För egen del fick jag med mig hela ljuvliga cacaobönor, raw-kakao till bakverk och så klart en hel del mörk choklad med hög cacaohalt i olika smaker. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Zebeda och glöm inte att passa på att ta en fika när du är på plats. Skulle du inte ha möjlighet att ta dig till Viskafors kan du självklart handla chokladen även online via zebeda.se
Anders Kihl

Du hittar Zebeda Chocolate gårdsbutik här:
Herrgårdsvägen 10, Viskafors

Butikens & Caféets öppettider
Måndag-Fredag 10-18
Lördag 10-14
Söndag Öppet om vi är på plats. (Chansa eller Ring 033-790 22 90 )

Du kan också följa Zebeda på facebook för en skön blandning med information om provningar och andra event (den 9 maj bjuder man t ex in till tea party i trädgården), tips på nya produkter, recept m m.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 9, 9 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar