lördag 4 april 2015

En oas på Brämhults gård - #blogg100 dag 35

Nu börjar våren snart spira och då kan vi varmt rekommendera ett besök på Brämhults Gård. En riktig oas en bit utanför stan i den vackra naturen kring Ymerterrängen. Omgivningarna kännetecknas av vacker landsbygdsnatur och variationsrik skogsterräng. I den nygamla svinalängan erbjuds spännande konferenser och event för företag/organisationer och andra besökare med fokus på ekologiskt tema och en hållbar livsstil.

Under vår och sommar har man också öppet sitt ecocafé där du kan köpa närodlade produkter och fika på goda saker producerade av lokala råvaror. Kanske ett första ypperligt tillfälle att stanna till på gården är under Linnémarschen då man håller öppet och du dessutom har chansen att heja på alla de glada vandrare, från världens alla hörn, som passerar gården.

På Brämhults gård kan man också övernatta, i dagsläget är det fortfarande bara s k hard-floor-logi (i samband med större evenemang och liknande) som erbjuds, men i framtiden öppnar man också upp nya fräscha rum med gårdshotell.

Anders Kihl
Omgivningarna är otroligt vackra och det är verkligen en plats att andas ut och njuta på. Ta en fika, gå en promenad i de vackra omgivningarna och ta en pratstund med Jörgen som driver gården, han har massor att berätta om omgivningarna.

Håll också utkik efter de guidade vandringar som Jörgen brukar hålla.

Läs mer på bramhultsgard.se och håll dig uppdaterad på deras facebooksida.--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 35, 4 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar