söndag 26 april 2015

Fira Valborg i Borås - #blogg100 dag 57

CC-BY-NC-SA - EvaUppsala
Det är vår på riktigt nu och det ska naturligtvis firas in traditionsenligt med Valborgsmässofirande. Det görs på många håll runt om i Borås och med tiden har nog Valborgselden på många håll blivit en större tradition än påskelden.

I centrala Borås blir det Valborgsfirande på Stora torget (ingen eld där av förklarliga skäl) och här får vi njuta av en musikparad som går från Knalletorget till Stora Torget. Där får vi njuta av Borås Manskör som tar sig an traditionella vårsånger. 17.30 startar musikparaden från Knalletorget med Borås Kulturskolas Ungdomsorkester i spetsen. 18.00 Traditionella vårsånger med Borås Manskör och Borås Kulturskolas Ungdomsorkester på Rådhustrappan. Våren hälsas välkommen i ett tal av Maria Krafft Helgesson, Generalsekreterare O-Ringen Borås 2015.

I centrala Borås kan man också fira in våren i Annelundsparken, där firandet startar kl 20.00 (med möjlighet att fika i Sturegården från kl 18.30). I Annelundsparken blir det vårbrasa samt vårtal av Anna Claesson, redaktör på XtraBorås samt vårkör och brassband.

Anders Kihl
Dessutom går ju traditionsenligt Teknistkortegen genom staden. Kortegen startar från Sven Eriksonsgymnasiet och går sedan genom staden. Det brukar vara väldigt mycket folk, så se till att vara på plats i god tid. kl 18.45 startar det hela.

Du hittar alla Valborgsfiranden (som vi känner till) på boras.com


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 57, 26 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar