fredag 17 april 2015

Hälsa på Åberg hos galleri Villastaden - #blogg100 dag 48

I dag var det lite smygpremiär för Lasse Åberg - Art´s fun hos Martina och Karolina på Galleri Villastaden. Och i morgon är det vernissage på riktigt och då har du dessutom chansen att snacka med Lasse själv, på plats.

Galleri Villastaden är det där lilla sköna galleriet. Jo i dag var det kanske aningen för litet, det var minst sagt fullsatt, men gemytligt och med härlig konst. Lasse visar original och grafik på galleriet och priserna, om du vill köpa något, var för mig förbluffande låga för en såpass namnkunnig konstnär.

Jag minns mest Åbergs konst som affischerna man hade på väggen under tonårstiden. Nu är det väldigt blandad karaktär, mindre Musse Pigg, eller nästan inget förresten. Däremot är det lekfulla undertonen där, de figurativa barnsliga men med stor känsla och mycket undertoner. Jo, jag gillar det. Jag gillar det skarpt, många av verken är fantastisk och dessutom kan du bära hem litografier för en schyst peng. Originalen hamnar så klart i en annan prisklass, men ändå.

Anders Kihl
Du bör definitivt styra kosan mot Villastaden i helgen, kolla konst och snacka med Lasse. Vernissagen är 12-16 den 18 april och sedan kan du se utställningen ett tag till. Mer information och öppettider får du på gallerivillastaden.se.

För att försäkra dig om att inte missa kommande vernissage och utställningar ska du så klart också ta och följa galleriet på facebook.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 48, 17 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar