torsdag 16 april 2015

Helschyst häng på Textile Fashion Center - #blogg100 dag 47

I dag har jag härarbetat (d v s att arbeta där man gör det bäst). I bland behöver man komma bort från den ordinarie arbetsplatsen för att koncentrera sig, vara extra kreativ, tänka eller vad det nu kan vara. Alla människor är ju så klart olika på den här punkten, men dagar då du behöver komma undan lite och klura på något eller spetsa till det så där extra kan ett miljöombyte göra susen.

Jag valde att härarbeta på Textile Fashion Center. Jag har svårt att tänka mig en mer kreativ miljö i Borås än just mitt i det textila klustret. Fullt av affärsmänniskor, studenter, gäster, turister, boråsare och skönt kreativa textilmänniskor i allmänhet. Allt i en helt underbart luftig miljö.

Här finns ett schyst fik, bra restaurang, snabbt gäst-WiFi och suveränt sköna fotöljer (jo det finns t o m bra eluttag och någon har tänkt på att sätta små grendosor. Eller ja de finns i alla fall där så man kan jacka in en dator utan att dra ur någon lampa, avsiktligen eller inte:). Det är ganska mycket ljud, men inte samma ljud som på arbetsplatsen, sorlet stör inte, det blir på något sätt som en behaglig bakgrund till ljudmatta.

Jag tycker definitivt att du ska titta in en sväng också. Bara insupa atmosfären, träffa kollegor, bekanta, ta ett möte, fika, käka lunch, eller bara sitta och jobba i en annan miljö. Tryter kreativiteten kan du ju alltid ägna en fikapaus eller lunchrasten till en sväng på Textilmuseet så kommer du tillbaka stärkt av nya intryck.

Anders Kihl
Vi kanske ses, på Textile Fashion Center.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 47, 16 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

1 kommentar:

  1. Nu ska vi läsa ordentligt här, ska ju till Borås om en vecka... : )

    SvaraRadera