torsdag 30 april 2015

hittaut.nu - ta chansen att upptäcka Borås med omnejd - #blogg100 dag 61

hittaut.nu genomförs i år för tredje gången i Borås. De två föregående åren har varit succéartade. Årets första kartsläpp (huvudkartan) släpptes under Linnémarschen, helgen den 25-26 april. Det första kartsläppet innehåller 60 checkpoints utspridda i Borås centrum och närliggande skogsområden.

Vill du ha den tryckta kartan är du välkommen in på Borås Turistbyrå (eller 29 andra utlämningsställen) för att hämta den. Under säsongen gör man fem ytterligare släpp med checkpoints i olika områden. Två av släppen kommer att ske i samband med O-Ringenskolan (som vi bloggade om igår), ett under O-Ringen 18-24 juli (då det också kommer att finnas särskilda open-hittaut-klasser för dig som vill uppleva äventyret O-Ringen fast på ett sätt som du är van vid från hittaut.nu. Sedan gör man ytterligare två kartsläpp under sensommaren.

Foto: Benjamin Edlund
hittaut.nu är verkligen en upplevelse och checkpointsen har olika svårighetsgrad så du enkelt kan anpassa urvalet efter din egen förmåga både vad det gäller fysik och orienteringskunskaper. Det är en perfekt syssla för söndagsutflykten, varför inte ta med hela familjen och en fikakorg i vårsolen.

En nyhet för i år är att det kommer vara ett fotosläpp, som i många och mycket efterliknar det vi tidigare kallat fotoorientering. Kraftigt förenklat kan man säga att du ska para ihop ett bildutsnitt med en fysisk plats på kartan. Projektet ägs numera av O-Ringen AB och kommer att utvecklas löpande under året. Bland annat jobbar man med att få teknikplattformen enklare för användarna och ryktet säger att man håller på att utveckla en app för att deltagarna ännu enklare ska kunna registrera sina checkpoints.

Stina Hallhagen
För dig som snabbt avverkar alla checkpoints kan vi glädja dig med att hittaut.nu även finns i Marks kommun från och med i år, så blir du sugen på ännu fler upplevelser kan du i närområdet logga fler platser.

Läs mer, håll dig uppdaterad och framförallt ge dig ut och logga sedan dina första checkpoints på hittaut.nu

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 61, 30 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar