onsdag 1 april 2015

Kerstin kom till Borås, trots Expressens artikel - #blogg100 dag 32

Kommer ni ihåg den här artikeln? "Sveriges mest oromantiska städer". Artikeln publicerades på expressen.se den 9 februari i år inför stundande alla hjärtans dag, som en avsikt att belysa vilka städer som skulle undvikas. I artikeln listas de sju mest oromantiska städerna i Sverige utan inbördes rangordning (i alla fall inte uttalad) och Borås är med bland dem.

Ett i mitt tycke synnerligen slarvig artikel av en journalist som borde gjort sin researchläxa. Att tycka att en stad är romantisk eller oromantisk är naturligtvis synnerligen subjektivt och upp till var och en. Att däremot påstå "En gång präglades staden av tekoindustri ....... klädbranschen har flyttat till industriområden i stadens absoluta utkant." är en helt annan sak. Det nya textila klustret i Textile Fashion Center har gett utbildning och forskning inom textil helt ny luft under vingarna, Gina Tricot har en supermodern byggnad för sitt huvudkontor mitt i centrala Borås och kanske är textilstaden Borås hetare än någonsin med bl a idel hyllade utställningar på Textilmuseet, Textilhögskolans examensutställningar som reser ut i världen, fashionDAYS, Show Up Fashion Award m m.

Hur som helst det var egentligen inte det som bloggposten skulle handla om, utan om en solskenshistoria som kom ut av artikeln. Artikeln fick ganska stor spridning på sociala medier. Jag kommer faktiskt inte ihåg vem som delat den när jag gav mig in i kommentarsfältet. Hur som så hade Kerstin Engle från Ängelholm kommenterat "Oj, jag som har Borås på min lista över resmål". Jag skrev att jag inte höll med om innehållet i artikeln och tipsade Kerstin om trevliga besöksmål och upplevelser i Borås, tips som hon tackade för. Jag passade också på att, med vissa stalkertendenser, googla upp Kerstins adress och skicka henne några vackra broschyrer om Borås.
Anders Kih

Döm om min förvåning idag, när jag meddelades att jag hade besök. Hmmm, inget planerat i kalendern. - Hej Anders, jag heter Kerstin Engle, jag tänkte att du skulle få chansen att välkomna mig till Borås på riktigt! Kerstin lät meddela att staden alls inte var tråkig eller oromantisk och att de trivdes väldigt bra på Textilmuseet och Textile Fashion Center samt att de efter sitt besök på turistbyrån skulle besöka Abecita Konstmuseum.

En härlig människa som på ett härligt sätt tog till sig informationen och dessutom tog sig tid att komma förbi och säga hej. I bland är världen underbar.

Välkommen till Borås, du också!
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 32, 1 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

1 kommentar:

  1. Underbart var ordet!

    Barbro/walkaboutsweden

    SvaraRadera