torsdag 9 april 2015

Klädlek på Textilmuseet - #blogg100 dag 40

Har du varit på Textilmuseet nyligen? Om inte så är det verkligen dags, nya Textilmuseet erbjuder verkligen något för alla. Från de allra yngsta med pyssel och DIY-grejer till fantastiska utställningar som avlöser varandra. Vi har bloggat om flera av dem och på ingående är nu Lars Wallin Fashion Stories som startar den 25 april.

Men det var inte vad bloggposten skulle handlar om idag. Det är snarare den roliga avdelningen där man kan prova och kombinera kläder från en rad olika decennier. Det låter kanske till en början lite töntigt och en del känner säkert vissa spärrar, men jag är glatt överraskad över hur populärt det verkar vara. Bilder på mina vänner iklädda än det ena än det andra bara haglar in på facebook och jag förstår dem. Det är lätt att förlora sig i Textilmuseets stora garderob, bara prova ett plagg till, kolla spegeln och fota lite roliga bilder.

Här finns hur mycket kläder som helst samt en massa accessoarer och huvudbonader samt självklart en massa bra speglar så du kan prova dig fram genom modehistorien.

Dessutom finns det ju så mycket annat roligt och spännande på museet och man kan lätt tillbringa ett par timmar här tillsammans med familjen. Vill du köpa med dig något trevligt finns en mindre designshop i entrén och i huset - Textile Fashion Center finns ett mysigt café om man blir sugen på en pausfika.

Läs mer på textilmusset.se eller följ dem på facebook - eller varför inte både och förresten :)--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 40, 9 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar