söndag 31 maj 2015

3D-print för modeindustrin? - #blogg100 dag 92

Jag vet inte hur det är med dig, men jag tror att 3D-skrivare fascinerar många. På olika sätt naturligtvis, men visst är det spännande och att det faktiskt finns riktigt vassa användningsområden för tekniken eller att det också finns en del varianter som redan kommit ner i konsumentprisnivåer.

Hur som helst, intresserar 3D-print dig ska du definitivt boka in den 14 oktober på Textile Fashion Center och se till att bli en early bird så att du kan haka på konferensen till ett schyst pris.

3D-printning har gjort kometkarriär de senaste fem åren och den flyttar in i allt fler branscher. Tekniken möjliggör total designfrihet, skräddarsydda produkter och lönsam produktion ner till enstaka exemplar. Nu står den och knackar på modeindustrins dörr.

Den svenska modebranschen är nyskapande, kreativ och har länge uppmärksammats internationellt. Men branschen står inför utmaningar som hållbar produktion och högre krav på originalitet. Under konferensen den 14 oktober visas hur 3D-print kan användas för att tackla dessa utmaningar och stärka modebranschens kreativa och innovativa krafter.

Anders Kihl
Under konferensen kommer en rad svenska och internationella experter att visa hur 3D-printtekniken fungerar och hur de i dag använder den inom produktområden som kläder, smycken, glasögon, armbandsur, skor och wearable technology. Du får också kunskap om hur 3D-scanning kan användas för att individanpassa produkter, hur du designar för 3D-print och vilka material du kan använda.

Anmäl dig till konferensen redan idag.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 92, 31 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar