måndag 11 maj 2015

Allkonstnären Fredrik Nielsen på Galleri Jeanette Ölund - #blogg100 dag 72

Att kalla en konstnär för galen är väl kanske att ta i men härligt galen borde väl vara okej. Det känns nämligen som en ganska skön beskrivning på Fredrik Nielsen som ställer ut sin konst på Galleri Jeanette Ölund under perioden 12 maj till 12 juni.

Fredrik blandar glaskonst med graffiti och videoinstallationer och omskrivs bl a så här: "Fredrik Nielsen is one of our time´s foremost rebels within the world of swedish glass. With his pulsating, punk-inspired works that use pop culture´s various expressions as a starting point in which glass shares the stage with music videos and graffiti."

Fredrik har en gedigen utbildningsbakgrund inom glaskonsten med bl a fyra år vid Orrefors glasskola, fyra år på Pilchuck´s glasskola i Seattle och två år vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hans utställningar har synts över hela världen och hans verk återfinns även i samlingar globalt, bl a på nationalmuseum i Stockholm.

Anders Kihl
Om man blir sugen på att se det här? Det blir jag i alla fall. Vernissage i morgon (tisdag 12 maj) kl 17.00-20.00 och därefter pågår alltså utställningen t o m 12 juni. Galleriet har öppet måndag-torsdag 12.00-17.00 och fredag-lördag 12.00-15.00 under utställningsperioden.

Ses hos Jeanette!--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 72, 11 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar