måndag 18 maj 2015

Christer utvecklar Sjuhäradsrundan - #blogg100 dag 79

Ibland är livet bara härligt fyllt av underbara hjälpsamma människor. I oktober förra året landade det in ett mail från Christer till vår projektledare för cykelleden Sjuhäradsrundan. Han hade en del funderingar, inga klagomål utan förbättringsåtgärder med konkreta lösningar. Dessutom erbjöd han sig på stående fot att fixa till lösningarna på egen hand. I det här fallet handlade det om att förbättra det digitala leddatat för rundan.
Vårt tidigare leddata innehåller i princip bara själva leden, beskriven med GPX-waypoints. Christer tyckte att datat borde vara mer innehållsrikt och erbjöd sig att cykla rundan och komplettera datat. Igår kom ett mail med mer information än man kunnat önska. Nu finns datat samt en 93-sidig detaljerad karta med sektioner av kartan i liggande A4-utsnitt för den som vill ha en tydlig offline-översikt med sig antingen i pappersform eller som en PDF att bläddra fram i t ex en läsplatta.
Eftersom Christer så snällt delade med sig av datat gör vi självklart det samma. Njut av en fantastisk cykelled om 15 mil med massor av sevärdheter utmed leden. Jag tar mig friheten att citera Christer "Cykelleden Sjuhäradsrundan var en riktigt trevlig runda, i fin miljö. Med bra karta eller GPS, så kan man lätt vara sysselsatt här en vecka."
Anders Kihl
Du laddar ner det nya GPX-datat för leden här. Kartan med förstorade utsnitt (PDF-fil 93 sidor) kan du ladda ner här.
Du hittar mer information om leden på sjuharadsrundan.se
Välkommen ut på cykelleden i sommar! Kom gärna in och snacka cykel med oss på turistbyrån, vi har flera sköna cykelleder att tipsa om och ska du ut på en kortare tur i stadskärnan hyr vi gärna ut en enklare cykel till dig.--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 79, 18 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar