tisdag 5 maj 2015

Dags att planera årets cykelrunda - #blogg100 dag 66

Är du sugen på komma ut på en cykeltur. På egen hand, med familjen eller kanske med kompisgänget. Då har Borås många alternativ för dig. Cykelleden Sjuhäradsrundan sträcker sig genom de fyra Sjuhäradskommunerna med en total sträcka om närmare 15 mil. Är du sugen på lite kortare sträckor återlanserar vi nu kartorna från Cykelturismveckan som gick av stapeln 2011 i Borås. I dem finns fyra kartor, åt vardera väderstrecket med utgångspunkt från Borås. På varje karta finns tre olika förslag på cykelrundor om 30, 60 eller 90 km, kompletterade med information om upplevelser och sevärdheter utmed vägen. Den första kartan, den norra turen, kan du kika på här. Resterande kartor släpper vi inom kort.

Med över 1000 sjöar, djupa skogar, ett rikt naturliv och vägar kantade av blommor så är det här en vacker plats att uppleva på cykel – i din egen takt. Njut av vinden i håret, av kulturlandskap och av en asfalterad cykelled på totalt 15 mil som tar dig genom kuperad natur – utan att du behöver kämpa så mycket i backarna. Sjuhäradsrundan går nämligen till största del på en gammal banvall. Det innebär att du kommer att passera flera vackra stationsbyggnader, gamla järnbroar – och bitvis cyklar du över grantopparna! Och med tanke på att 12 mil är helt bilfri så är det här en utmärkt cykelupplevelse för hela familjen.

Längs med cykelvägen finns flera sevärdheter, boendemöjligheter och ställen du säkert bara vill stanna på – och njuta. För det är vad du gör när du tar dig hit. Njuter. Av naturen, av de stilla sjöarna, av de solvarma smultronen längs med vägen. Av Sjuhärad.
Anders Kihl
På webbsidan sjuharadsrundan.se hittar du också information om de olika kommunerna, sevärdheter, restaurangtips utmed vägen och boendealternativ om du önskar dela upp din cykelutflykt över flera dagar.

Med önskan om en trevlig cykeltur!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 66, 5 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar