fredag 29 maj 2015

En fallen ängel skapar engagemang - #blogg100 dag 90

Att arbeta med street art festivalen No Limit är verkligen bland det roligaste jag gjort och att arbeta med något som väcker så stort engagemang är en riktig förmån. Naturligtvis syns och väcker de stora muralmålningarna kanske allra mest intresse, men de små skulpturerna av Isaac Cordal är något som ligger väldigt många människor varmt om hjärtat.

Det kanske mest spännande med street art i allmänhet och Isaacs skulpturer i synnerhet är ju just förgängligheten. Man vet aldrig hur länge konsten blir kvar i det offentliga rummet. I ärlighetens namn trodde jag nog att fler skulpturer skulle vara försvunna vid det här laget.

Den första som försvann men återfanns, var den som var placerad på taket på Kulturhuset. Troligen träffades den av något i kraftig vind. Skulpturen hittades, tyvärr utan huvud och återfördes till oss. Det blev t o m en tidningsartikel av den försvunna skulpturen och en massa engagemang på facebook och twitter.

Ytterligare en skulptur har försvunnit, spårlöst dessvärre i det här fallet. Den stod på det lilla plåttaket invid Kungsleden utanför Pingstkyrkan och en rimlig förklaring är väl att även denna träffats av något och åkt ner i vägbanan.

För några dagar sedan fick vi tips om att en skulptur, placerad vid järnvägsviadukten på Magasinsgatan, hade tippat. Den var fortfarande kvar på plats men hade ramlat omkull. Flera personer hade uppmärksammat detta och informerade nogsamt om det inträffade. Ett fantastiskt engagemang. Givetvis har skulpturen räddats och är i tryggt förvar för att återföras till sin ursprungsplats inom kort.


Stina Hallhagen
Många är de som febrilt letat efter Isaacs skulpturer och under ganska lång tid var det något av en tävling på sociala medier kring vem som hittat flest. På No Limit-kartan finns många utplacerade men det finns fler och det kommer ofta tips från personer som funnit skulpturer som inte finns med på kartan. Hur många har du hittat?

Efter kontakt med Isaac kan vi nu glädjande meddela att han inför No Limit 2015 kommer leverera ersättningsskulpturer för de platser där skulpturerna saknas. De platser som är utmarkerade på kartan kommer alltså även fortsättningsvis att prydas med de små underbara skulpturerna, precis som innan.

Välkommen till No Limit 2015, 3-6 september. Följ gärna allt som händer på nolimitboras.comfacebook, twitter och instagram.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 90, 29 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar